Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ilyen télleg létezik vagy...

Matthew0220 kérdése:

Ilyen télleg létezik vagy csak kitalált?

Figyelt kérdés
Sziasztok kb 1 hete vettem egy Fiat tipo 1.4-es autót és nemrég kiderült a szerelőnél, hogy hengerfejes az autó. Kereskedőtől vettük 2-en voltunk szóval van tanú is, hogy a kereskedő nem említette az autónak ezt a hibáját. Ismerősünk mondta, hogy ilyenkor van 30 napja a kereskedőnek jelenti a hibát, hogy nem említett "nagy" hibával adta el a gépjárművet és neki kell állnia a költségeket a javítatásnak. Ilyen van?

2016. okt. 29. 23:32
 1/8 anonim ***** válasza:
9%
Teljesen mindegy hogy mit túrsz elő,egy buznyákot se fogsz kapni a kereskedéstől,kár is próbálkozni.
2016. okt. 30. 00:09
 2/8 anonim ***** válasza:

Igen, van ilyen, de valószínű csak bíróságon tudod érvényesíteni a jogodat. A kimenetel persze kétséges, valószínű kelleni fog egy ügyvéd is.

Én a helyedben mindenképp tájékoztatnám tértivevényes levélben a kereskedőt és felszólítanám a javíttatási költség kifizetésére is.

2016. okt. 30. 00:56
 3/8 anonim válasza:
Igen, valszeg bíróság lesz ebből, de előtte beszélj ügyvéddel aki ért a garancia, jótállás stb. ügyekhez. Használt autónál azért bonyolultabb a helyzet mert neked kell bizonyítani hogy a hiba fennállt már a vásárláskor.
2016. okt. 30. 01:24
 4/8 anonim ***** válasza:

Hengerfej tömités vagy maga a hengerfej?

Nézesd meg, ugyis neked kell fizetned, csak utána perelhetsz.

Igen, polgári per!

2016. okt. 30. 07:34
 5/8 anonim ***** válasza:
45%
És ha tényleg nem tudta a kereskedő, hogy hengerfejes? Vagy nálatok lett hengerfejes? Nem tudom miért kell mindig az eladóra kenni mindent.
2016. okt. 30. 10:03
 6/8 A kérdező kommentje:
1 hete van nálunk az autó. A motor le volt mosva valszeg, hogy ne lássuk a hibáját. A hengerfej is hibás és a tőmítés is el van már menve.
2016. okt. 30. 12:18
 7/8 anonim ***** válasza:
43%

Attól mert lepontoztok attól még ez a valóság.

Persze vissza mehetsz reklamálni,hülyét csinálhatsz magadból,de pénzt nem fogsz látni belőle.

Megvetted hengerfejesen,hát így jártál,majd felújíttatod vagy kukázol egy másik hengerfejet.

Nekem úgy adott el autót egy kereskedés hogy forgalomban van a kocsi,majd 2 nappal rá az első igazoltatáskor kiderült hogy több mint egy éve ki van vonva a forgalomból.

Képzelheted mennyire volt készséges a kereskedés amikor felhívtam őket,és megkérdeztem hogy ezt most úgy miért kellett...

Persze van aki szeret pereskedni...

2016. okt. 30. 16:26
 8/8 anonim ***** válasza:
a kereskedőkre vonatkoznak bizonyos jogszabályok. szépen menj vissza, mondd el mivan, aztán mehetsz tovább. Darabig nem lesz autód, de még szerencséd is lehet
2016. okt. 30. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!