Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha kihagyom a hibas fokozatot,...

Ha kihagyom a hibas fokozatot, akkor nem romlik tovabb a helyzet?

Figyelt kérdés
Van egy 94es swiftem, es valoszinuleg az 1-es fokozat szinkrongyuruje elkopott. Nem veszes a dolog, mert visszakapcsolasnal nem recseg, csak 1-bol 2-be. A kerdes az, hogyha allandoan 2-esbol indulok es nem hasznalom az 1-est akkor a valto sem romlik tovabb?
2016. okt. 28. 09:32
 1/10 anonim ***** válasza:
Akkor a kuplungod fog megsülni. Miért nem veszel bele egy bontott váltót?
2016. okt. 28. 09:48
 2/10 anonim ***** válasza:

Igen, azzal kicsit tönkreteszed a kuplungot, de az nem működne, hogy 1-ből indulsz és üres, majd 2?

De amúgy 35-ből lazán munkadíjjal együtt megcsinálják, egyszer volt valami bibim a váltóval és egyből pánikoltam ( kiderült csak kevés olaj volt a váltóba) facebookon találtam egy srácot aki Pesten kicserélte volna nekem 35-ből, csak messze volt tőle és inkább a itteni szerelőmet kértem meg, de monda, hogy nincs gond, olaj a hibás, mert már tré volt. :)

2016. okt. 28. 09:56
 3/10 anonim ***** válasza:

Azt a max két liter váltóolajat én is kicserélem neked még 30-ért is :D :D

10 000 egy bontott váltó...

2016. okt. 28. 10:12
 4/10 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs ra penzem, addig mig nem lesz, addig igy kell jarnom vele. Ez az 1 bol 0 aztan 2-be ez jo megoldasnak hangzik. Ekkor kell egy kis gazfroccs? Le kell venni a kuplungrol a labam? Vagy egybol 1-0-2 ?
2016. okt. 28. 10:27
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha tényleg a szinkrongyűrű a rossz, akkor 1-es, kuplung üres kuplungról lelépsz, és ha alapjáratra leesett, kuplung 2-es - ekkor elvileg nem fog recsegni.
2016. okt. 28. 10:38
 6/10 anonim ***** válasza:
Vagy a javításig húzasd ki jobban az 1-est, és mehet a 3-as egyből utána.
2016. okt. 28. 10:39
 7/10 anonim ***** válasza:
Inkább indulj egyesben és kapcsolj hármasba, persze rendesen ki kell húzatni az egyest, de ideiglenes el lehet így közlekedni ha rutinos vagy. Egyébként tanulmányozd a "dupla kuplungolás" (double clutching) technikáját, azzal rossz szinkrongyűrűvel is simán kapcsolhatók a fokozatok, csak ahhoz is kell gyakorlat.
2016. okt. 28. 11:37
 8/10 Tomcatters ***** válasza:
Én is azt akartam javasolni,hogy 1 kihuzatni es egyből 3. Ba ,hatha igy jo lesz addig meg ki nem javittatod a hibát
2016. okt. 28. 12:32
 9/10 anonim ***** válasza:

NE mondjátok ezt a dupla kuplungolást, mert széttég a kinyomócsapágy, ha 1.3 a Suzukid akkor húzatás marad.

Lehet hülyeséget mondok de csinálhatnád azt is amennyiben nem javítanak ki válaszíró társaim, hogy 1-be vagy majd nyomsz kuplungot teszed 3-ba és még mindig kuplungot nyomsz majd 3 után 2-be, én szerintem ezt csinálnám, de ezt mind 15-20 km/h sebességgel és a 2-esből 3-ba 40 nél tenném be. Csak mondom...

Ha ezres a Suzuki akkor is ezt csinálnám, de ha ezres lenne nem indulnék 2-be mert elpusztítod.

2016. okt. 28. 13:31
 10/10 anonim ***** válasza:
Inkább tényleg rakd 1-ből 3-ba, mert a 2-esből indulás hamar kinyírja a kuplungot.
2016. okt. 28. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!