Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit ajánlanátok ezek közül...

Mit ajánlanátok ezek közül (vagy ezeken kívül)?

Figyelt kérdés
Autóvásárlás előtt állok, a plafon 1000000 Ft körül van. A háromféle jelölt: Honda Civic, Seat Cordoba, Renault Megane, 2004 - 2007 közötti évjáratúak. Főleg városi/elővárosi, országúti használatra kéne, (autópályán ritkán közlekedek) de azért nem baj, ha viszonylag dinamikusan megy. A szívem kicsit a Honda felé húz, de a többi sem tűnik rossz választásnak(ugyanannyi pénzért 1-2 évvel fiatalabb Megane-t, vagy Cordoba-t kapok). Ti melyiket ajánlanátok? Esetleg valami más tipp alsó-közép, vagy kisautó kategóriában?

2016. okt. 25. 22:07
 1/3 anonim ***** válasza:

Mindenképp fontos neked, hogy (viszonylag) új autó legyen? Mert ha kitolod az alsó határt mondjuk 2000-ig, akkor már bővül a skála.

Ezek közül a Honda lenne az én választásom, azzal nem fogsz mellé, ha megbízható kocsit keresel, de a Seat is jó lehet, végül is VW műszaki alapokon fekszik.

Esetleg ennyiért én elgondolkodnék a Volkswagen Polo 9N vagy 9n2 modelleken (a kereklámpás, vagy az egyel újabb). Édesanyámnak 2002 óta van ilyen, 1,4 literes benzinmotorral, amíg nem lett saját autóm, én is ezt vezettem - 14 év alatt az égvilágon semmi komolyabb baj nem volt vele, kivéve egy gyújtótrafó meghibásodását tavaly - akkor már lecseréltük mind a négyet, azóta kutya baja. Ezen kívül csak a szokásos kopó alkatrészek. Emellett nagyon csendes, a méreténél nagyobbnak érződik a menetkomfortja alapján, az olajat kicsit eszi de benzinből nem kér sokat. Az ereje lehetne több is (75 LE), pörgetni kell, ha menni akar az ember, de én vezettem autópályán, nem pörög ugyan keveset de nem zavaróan hangos, mondjuk előzgetni csak meggondoltan szabad. Én ajánlom, ennyiért abból patika állapotút kapsz. Ugyanez az akkori Skoda Fabia is - sőt, az általad említett Cordoba is készült ezzel a motorral.

2016. okt. 25. 22:20
 2/3 A kérdező kommentje:
Hát igen, ez is egy dilemma, hogy esetleg valamivel idősebb, de elég jó állapotú kocsi még jobb választás lehetne..eddig főleg ebben az évjárat-intervallumban keresgéltem, de most átnézem a Polokat is. Köszönöm a válaszod!
2016. okt. 25. 22:32
 3/3 anonim ***** válasza:
A honda jó választás lenne.
2016. okt. 26. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!