Melyik a jobb: azonos évjáratú, hasonló célú Unimog vagy IFA?
Unimog 21. századig nem talál igazi konkurensre, akkor?
Bár az IFA-nak utána kellett néznem mi az. ;)
Azt hittem valami amerikai, speciális katonai szállító jármű. :D
Most viccelsz?
Az Unimog egyedi járgány, ellenfele sincs. Rendkívül sok mindenre használható, nagyon megbízható, és árkon-bokron átmegy. Használtan is vagyonokat ér. Emellett az IFA újkorában is egy alulmotorizált sz*r volt. Persze mai napig vannak dolgok, amire egy IFA tökéletes, például a mezőgazdaságban egy évben 2-3 hétre van rá szükség. Igazából nem egy kategória a két gép.
Az IFA - berlini nemzetközi kiállítást ismertem,
és IFA+truck-két kerestem rá, de jobb lett volna talán, IFA+Lastkraftwagen, vagy IFA+LKW rá keresni. ;)
Amúgy vicces, hogy látom régi cég a Tatra, és abból van ami már jobb mint az Unimog.
Bitopro, tényleg erősen városi lehetsz, ha nem hallottál még az IFA-ról :o
Ez olyan volt, mint a Zsiguli, csak teherautóban. Tele voltak vele az utak.
#7 Igen elég városi vagyok, falún még nem jártam. ;) Igaz őserdőben sem. ;) :D Sima erdőben jártam sokat, de ott Enduro versenyeken, de ott sem láttam.
Itthon az M1-ese, M6-oson, de a kevés M3-ason és M5-ön lévő utamon sem emlékszem, hogy láttam volna IFA-t, pedig grafikusnak tanulók (ott vagyok harmadéves egyetemen), és jó a vizuális memóriám. De München felé, és Münchenben vagy Bécs felé sem láttam az autópályán egyet sem, sőt sok sőt német utam egyikén sem. De egy elit német egyetemvárosban sem, még több mint tízen öt éve sem. (Az meg már csak természetes, hogy a többi más nyugati országban ahol jártam nem.)
Egy IFA után már lassan Afrikában is fintorogva néznek az emberek, annyira füstöl és eszi a gázolajat, teljesen természetes hogy nyugat-európai városokban egy darabot sem látsz belőlük, ahová már lassan a 10 éves (Euro4-es) turbódízeleket sem engedik be.
Az Euro-skálán az IFA kb. Euro -8 értéket kapna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!