A dizelmozdonyokba ugyanolyan üzemanyagot tankolnak mint
amit a mezei kutakon lehet kapni?
Figyelt kérdés
Olvastam, hogy a mozdonyok üzemanyagainak majdnem a felét ellopják a vasutasok. Ezek szerint tök ugyanaz a dizel hajtja a mozdonyokat is mint az autokat? Furcsának tartom
Ugyan olyan a gázolaj, épp ezért fogyó cikk, taxisok a megmondhatói.
2016. okt. 24. 16:10
3/11 veterán vas válasza:
A gázolaj, az gázolaj. Tök mindegy, hogy mozdonyt hajtanak vele, vagy mezőgazdasági vontatót, esetleg a céllövöldés more mercijét. ;)
2016. okt. 24. 16:17
4/11 anonim válasza:
Nem ellopják, hanem csak felhasználják. :-)
Ha az adott norma alatt sikerül fogyasztania a mozdonynak, akkor a norma és a tényleges fogyasztás közti különbözetet lefejtik, nehogy csökkentsa az inkompetens menedzsment a normát.
Ez ugyanis azt eredményezhetné, hogy szélsőséges esetben egyszerűen kifogy a tank, "oszt megáll a vonat a mező közepén".
Nem vagyok vasutas, de szerintem ez pont úgy jár a méltatlanul meg nem becsült mozdonyvezetőknek, mint a hálapénz az orvosoknak.
2016. okt. 24. 16:17
5/11 anonim válasza:
Azért nem lehet csak úgy lefejteni az üzemanyagot sem a tankból, sem a kútból.
2016. okt. 24. 16:34
6/11 veterán vas válasza:
#4!
Szerintem nem túl jó ötlet a gázolajat és a paraszolvenciát egy lapon említeni.
Nem lehet egyszerű a mozdonyból lecsapolni 40liter naftát, hogy aztán a rendezőpályaudvar esti félhomályában két marmonkannával a kezében iszkoljon hazafelé a "vezér".
Mennyivel praktikusabb egy kis borítékot a fehér köpeny zsebébe tenni. Arról nem is beszélve, hogy a másodikként említett megoldás, tisztább gyorsabb, és diszkrétebb. Arról már ne is beszéljünk, hogy egy ilyen boríték lényegesen nagyobb vásárlóértékkel bír, mint 40 liter büdösség. ;)
2016. okt. 24. 16:51
7/11 anonim válasza:
Mindenki dumál a gázolajlopásról, de én még kamionost, vagy mozdonyvezetőt kannával sétálni soha nem láttam. Akkor mi is van?
2016. okt. 24. 18:21
8/11 veterán vas válasza:
Vannak dolgok amiket nem érdemes kicsiben előadni..... ;)
2016. okt. 24. 18:29
9/11 anonim válasza:
A dízelmozdonyokba és a hajókba nem teljesen ugyanazt a gázolajat tankolják amit a kúton is kapsz. A minősége sem ugyanaz és a színe is más ( nem véletlenül ).
2016. okt. 24. 20:40
10/11 anonim válasza:
Márpedig a marmonkannás változat is létezik. Németországban van egy magyar autószerelő barátom. Nála sokszor megjelenik egy figura, aki mozdonyvezető és ó, mily érdekes, szintén magyar. Leadja a két teli húszliteres kannát, oszt felkapja a már előkészített két üreset.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!