Mennyibe kerülhet nagyjából egy olaj és vezérlés csere?
Nemrég vettem használtan egy autót, és ezeket szeretném
megcsináltatni.
Én olajcserére elviszem a helyi Suzuki szervizbe mindig.
Leülök egy székre,elszívok egy cigit és közbe egy jóízű beszélgetés mellett az orrom elött lecserélik 2000 forintért,és legalább alá tudok ilyenkor nézni.
Azért ház elött nem a legkellemesebb olajat cserélni,főleg ha ültetett autó.
# 11
Mivel nekem alulról gyárilag burkolva van a motortér, nem tudom otthon lecserélni az olajat. Ugyanis se csápos emelőm, de még csak aknám sincs itthon. Ezek hiányában pedig esélytelen normálisan lenyitni az alsó burkolat szerviznyílását, hogy a leeresztőcsavarhoz hozzáférjek.
A márkaszervizbe általában viszem az olajat és a szűrőt is. A szerelőmnek a kezébe nyomom, hogy ezt kérem belerakni. Ha akarom és nincs jobb dolgom ott állhatok a kocsi mellett és végignézhetem elejétől a végéig hogy cserélik ki kb 1500-2000Ft-ért.
Voltam már én is olyan lehúzós szervizben, ahol tuti, hogy nem merném így otthagyni a kocsit még egy olajcserére se. Úgyhogy tudom miről beszélsz.
Ehhez az kell, hogy az embernek legyen egy fix szerelője akár márkaszervizban, akár máshol, ahova évek óta jár és akiben maximálisan megbízik. Így a szerelőnek is az elégedett ügyfél a szempont és nem a minél nagyobb átverés, lehúzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!