Renault 19-ben (1995,1.4 E7JP706,80LE) kb. hány liter a hűtőrendszer térfogata?
Mielőtt még fagyosabb lenne az idő azelőtt szeretném lecserélni a hűtővizet az autóban? Azért kérdezem hogy desztillált vízből és fagyállóból litert kell vennem illetve hogy hány literes flakont kell szereznem.
Illetve mik a keverési arányok? Valahol 1:1-et írnak valahol 2:3-ad arányt adnak meg
És van valahol leeresztő csonkja az autónak vagy hűtőről le a cső aztán hagy csepegjen ki?
Elvileg ennél a típusnál kerek 6 litert ír a katalógus. Ha készrekevert fagyállót veszel (-35 fokos), akkor abból a kívánt mennyiség szükséges. Ha koncentrátumot veszel (-70-72 fokos), akkor azt 1:1 arányban szükséges higítani, fele részben desztvízzel.
R19-nél szerintem érdemes az alsó vízcsövet lekötni és ott hagyni kifolyni a hűtővizet.
Köszönöm a választ!
Valószínűleg át kell mosnom a rendszert mert eléggé levegős meg dzsuvás is
Koncentrátum és a desztilált víz megvan. Csak majd le kell üríteni kimosni és feltölteni :)
Még egy kérdés: a katalizátor és a leölő felőli kipufogócsövet azt hegeszteni vagy csak egybe illeszteni szokták?
Tegnap vettem észre hogy le van szakadva (nem teljesen csak szétjött az illesztésnél) és szökik az autó alatt a kipufogógáz egy része
Ui.: fűtés elment csak hideget fúj de nem hengerfejes az autó és alatta se csöpög sehol a víz. Nem füstöl a vízcsövek nem kőkemények, ez csak a levegősödés miatt lehet?
Tegnap letekertem a légtelenítő csavart jött is ki szépen a levegő. De mostmár csak a víz jön ha letekerem, viszont a hűtő alja jóval hidegebb mint a tetejénél
Ha nem levegős a rendszer, akkor lehet, hogy termosztát probléma miatt hideg a vízcsöved.
A katalizátor és a kipufogócső "kapcsolata" típusonként eltérő, lehet egybeszerelt is, lehet bontható kapcsolat is, csavarral egymáshoz rögzítve.
Javításnál sokszor egymáshoz hegesztik a két részt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!