Milyen szerszámok kellenek autószereléshez?
Alapabb dolgokat magamnak akarom csinálni, tehát legszűrű, vezérműszíj csere, műszerfalat szétszedni, polírozás, fényezés, megnyomott rész javítása, és hasonlókra gondolok.
Milyen szerszámokat vásároljak?
Jópofa kérdés! :D
Vedd meg az egész "bótot". De a kérdésből kiindulva még tudást is venni kellene hozzá valahol. :)
Alap dolgok: kerékcsere, esetleg lámpában izzócsere. A többit hagyd szakemberre.
Vagy vegyél egy nagykalapácsot, az mindenhe' jó.
Vezérmű szíjat biztosan nem tudsz cserélni.
Én is hasonlóan a 0-ról indultam 3 éve, megkaptam a jogsit, mellé egy rossz kocsit + elfoglalt szerelőt. Alap dolgokat meg tanultam megjavítani: izzók cseréje (led-sítettem is), légszűrő csere, műszerfal csere, de éppen tegnap előtt tettem be LED szalagokat a kocsiba, meg csomagzérbe lámpát és elég sok időbe is telt + azóta a fűtés nem mindig működik. Olajszűrő cserét meg olaj cserét már nem mernék csinálni.
"Vezérmű szíjat biztosan nem tudsz cserélni. "
Na és miért ne tudna?
"Na és miért ne tudna?"
Talan mert az egyik legösszetetteb legnagyobb odafigyelest igenylő müvelet!
Kb mint ha kezdő hegesztőként/lakatosként rádbíznák egy anyahajó összeállitasat!
A vezérmű cserét és a fényezést valóban hagyd szakemberre.
Nehéz lenne így kapásból összefoglalni a szerszámokat,de próbáljuk meg. Egy 1/4 és 1/2 crova készlet alap,csillag-villás készlet,legalább 3 különböző méretű kalapács,nem baj ha van egy gumi is benne,csavarhúzó készlet,kisflex,akkus csavarozó-fúró,fúrószár készlet,bitfej készlet,reszelő(tűreszelő) készlet,kombifogó,vízpumpafogó,tolóméró.Biztos van amit kihagytam,majd kiegészítik :-) És lehetőleg ezekt ne a picos bajszos románcigányoknál vedd meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!