Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet az oka, hogy a PD...

Mi lehet az oka, hogy a PD TDI (1.9 BXE motorkódú) jármű magától leáll a gyújtás izzító LED megjelenése után?

Figyelt kérdés

A következő a probléma: Akár hideg, akár meleg üzemállapotban haladunk a géppel, amint felvillan ez a LED, rángat a motor és szinte egyből leáll. Függetlenül attól, hogy 130-cal autópályán, vagy városban 50-nel megyünk. Egy perc várakozás után azonnal indul.5 különböző szervízben jártunk vele. 4 magán, utána szakszervíz. Eddig tehetetlenül álltak az autó előtt. Utóbbi 3 szervízben hibakód "megfejtést" is kértünk, de nem jöttek rá így sem. Ez egy 2006-os évjáratú SEAT ALTEA 1.9 PD TDi. Ha kérhetem olyan választ írjanak a kollégák akik találkoztak már ezzel a fantasztikus élménnyel.

A gépjármű a következő javításokat kapta meg:

Főtengely jeladó

Akkumulátor

(nincs köze, de kettős tömegű lendkerék)

Köszi és üdv!

#LED #1.9 PD TDI #gyújtás izzító
2016. okt. 20. 13:16
 1/3 anonim ***** válasza:
Nekem nemrég kapcsolt pályán vészüzembe a 3,0TDI. A turbó ment tönkre. Beállt a geometria állító szerkezet. Nekem villanymotor szabályozza töltőnyomást, de mivel nem tudott visszaszabályozni alacsonyabb töltésre, túltöltés, és turbófeltöltő elektromos hibával vészüzemet dobott. Le nem állt. Neked gondolom vákumdobos a geometria állításod a turbón. Egy hibakóddal kevesebb, de így is lennie kéne a hibatárban erre utaló üzenetnek. Mit olvastak ki a hibatárból?
2016. okt. 20. 13:42
 2/3 anonim ***** válasza:
én a tandempumpa, üzemanyagszűrő átnézésével kezdeném illetve a pd elem kábeleivel.
2016. okt. 20. 19:22
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönm a válaszokat, bízom benne hogy nem turbó és pd elem hibák lesznek. Olvastam még ilyet a neten, hogy akár még lambda szonda is okozhat bizonyos problémát. De engem az bosszant, hogy fogja és leáll a gép és egyelőre nincs gyógymód. Az a baj a hibakódokkal, hogy nem adták ki a szakszervízben őket Édesapámnak. Még jó, hogy 0 km-rel vettük anno a szalonból... Ez jár a felhasználónak. Erről meg van a véleményem, de ez más tészta.
2016. okt. 21. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!