Használhatom itthon a külföldi autót?
Melyik jogszabály tiltja konkrétan, hogy (bizonyos feltételek mellett) magyarként nem lehet itthon külföldi rendszámos kocsit hajtani?
Nem kötözködés, tényleg érdekel, csak a netjogtar-ban eddig még nem találtam meg.
lehet hajtani magyrként itthon külföldi rendszámos kocsit, de csak annak, aki rendelkezik az adott országban érvényes lakcímmel.
ergo ha a sógorod hazajön, és odaadja a kocsit neked, hivatalosan még a sarki boltig sem mehetsz úgy el hogy Ő nincs a kocsiban.
Honosítani kell és kész. akkor nincs de meg ha.
külföldön meg felejtsd el a kölcsönadási sz/*/*rokat..a rendőr úgy dobja vissza hogy csak pislogsz.
kint csak akkor vezethetsz olyan kocsit ami nem a tiéd ha cégautó, és igazolod hogy ott melózol, vagy ha bérled.
Felületesen átolvasva annyit szűrtem ki belőle, hogy 6 hónap alatt 30 napot szabad használni.
"A külföldi rendszámmal ellátott járművek belföldi üzemeltetésére, használatára vonatkozó sajátos szabályok" cimű rész
Igazán köszönöm a válaszokat!
Kellemesen csalódtam a hozzászólók hozzáállásában!
Akkor a helyzet úgy működik ahogy énis gondoltam:
Vagy veszek egy magyar rendszámos autót amivel itthon szaladgálok, vagy ha lenne bejelentett lakcímem kint akkor ott egyet így nincs félelemérzet amikor rendőr jön velem szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!