Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha megvan minden vizsgám a...

Ha megvan minden vizsgám a jogsihoz, akkor van időkorlát, amin belül le kell papíroznom?

Figyelt kérdés

Tegnap sikerült a forgalmi vizsga, ezzel minden megvan ahhoz, hogy lehessen jogsim, viszont nincs most kedvem elmenni miatta mindenhova, hogy meg is legyen maga a kártya.

Van erre valami időkorlát? Vagy ráérek majd tavasszal elintézni? Húzhatom addig?

2016. okt. 19. 09:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Röviden: nincs.

Olyan nagyon sok helyre nem kell menni, de te tudod. Más azon sír itt, hogy a fecnivel vezethet-e már, neked meg nem sürgős.

2016. okt. 19. 09:59
 2/13 anonim ***** válasza:

Ha megvan minden vizsga, akkor szerintem nincs időkorlát.

Én legalábbis még ilyenről nem hallottam, bár valóban nagyon szokatlan a kérdés. :)

Egyedül az orvosi érvényessége szólhat bele, de az meg gondolom 10 évre megvan.

Amúgy túl sok helyre nem kell menni. Egyszer elmész a kormányablakba (időpontot is lehet kérni) utána meg várod a postást.

2016. okt. 19. 10:10
 3/13 A kérdező kommentje:

Nekem azt mondták, hogy kell egy igazolás, hogy mindenem megvan, azzal kell majd bemennem az okmányirodába.

Ehhez vagy be kell mennem az autósiskolába (kb 50 perc bicóval az út csak oda) leadni a papírokat a sikeres vizsgákról, ők elhozzák az igazolást a megyeszékhelyről, mehetek érte egy hét múlva (ismét 2*50 perc), vagy bolyonghatok én a megyeszékhelyen a papír után, oda egy óra az út plusz olyan két óra gyaloglás az út szélén :D

Aztán mehetek az okmányirodába (40 perc bicóval csak oda)

Nem sok kedvem van hóban-fagyban ennyit mászkálni, főleg hogy nyárig nem is nagyon lesz lehetőségem vezetni, csak akkor lesz rá szükségem.

Köszi a válaszokat.

2016. okt. 19. 10:17
 4/13 anonim ***** válasza:

Tán csak nem Maroslelén laksz? :D

Amúgy nem viszi el Neked az autósiskola? Akkor csak a legközelebbi kormányablakba kell elmenned.

2016. okt. 19. 12:33
 5/13 anonim ***** válasza:
nekem 1 hónap időkorlát volt írva, h bemenjek okmányirodába vele.
2016. okt. 19. 12:41
 6/13 anonim ***** válasza:

Ha most ennyire nem szereted a hideget, akkor mi a bánatért nem hívod fel őket?

Most az jobb, hogy itt tippelgetünk?!

2016. okt. 19. 12:51
 7/13 anonim ***** válasza:

Az oktatóval szokás megbeszélni a részleteket, az általános "vagy így, vagy úgy" tanácsokkal nem vagy előrébb.

Időkorlát nincs, de a vizsgaigazolást a NKH adja ki - biztos, hogy az iskolába kell menni érte?

A NKH-ban kérik az elsősegély vizsga-igazolást (ha első jogosítvány), az nálad van, vagy az oktatódnál?

2016. okt. 19. 14:37
 8/13 A kérdező kommentje:
Oktatóm annyit mondott, hogy ha gondolom, akkor adjam le az elsősegélyes papírt (nálam van), és akkor ők elmennek az igazolásért, úgyis hetente járnak a megyeszékhelyre, és akkor nekem nem kell külön azért odautazni, de ha ahhoz van kedvem, akkor mehetek igazából én is, csak kényelmesebb, ha ők intézik.
2016. okt. 19. 16:16
 9/13 anonim ***** válasza:

Az igazolás kiváltására azt hiszem tényleg van valami idő, de a legtöbb ember alig bírja a 3munkanapot kivárni, azért nem mondják :D Azt váltsd ki mindenképpen mihamarabb, mert sokszor nem kedvesek az ügyintézők hogy keressék a hónapokkal ezelőttit.

Ahhoz kell az egészségügyi kiskártya és a bizi + személyi, ez tuti, múlthéten voltam érte. Nálunk mondták hogy mi menjünk érte, régen még ők mentek, de ma nem igazán szeretik, tanuló személyesen vigye a cuccait.

Ezért cserébe kapsz egy papírt, ez a sikeres forgalmi igazolás, ezzel + az orvosi alkalmasságival pedig már csak az okmányirodába kell menni, kérhetsz időpontot, akkor nagyon hamar megvan. Én is így csináltam: hétfőn időpont, szerdára kaptam, pénteken már jött az sms hogy kész a kártya, szombaton mivel munkanap volt át is vettem. :)

2016. okt. 19. 18:12
 10/13 A kérdező kommentje:
Okmányirodában időpont nem probléma, protekciós vagyok, akkor megyek be, amikor jólesik, de nem akarok most utazgatni emiatt. :D
2016. okt. 19. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!