Opel Astra F 100 fokos hőmérséklet?
Az egyáltalán nem gáz ha nyáron felmegy 100-ra a hőfok.Az viszont már gáz ha nem csökken a hőfok még akkor se ha bekapcsol a ventilátor.Nekem is ilyen kocsim van és amikor bekapcsol a ventilátor akkor majdnem leviszi 95-rea hőfokot.Addig le se állítom a motort amíg ki nem kapcsol a ventilátor
Szóval valami tényleg nincs rendben a kocsiddal,ajánlom hogy nézesd meg mert ez így nem normális hogy végig 100-on marad főleg ilyen hideg időkben.Akkor mi történne vele nyáron?
Ne aggódj nem lesz semmi baja.
Én x14nz-vel járok, 2 éve cseréltem vezérléssel együtt termosztátot is, ami valószínűleg később nyit mint a korábbi, mert télen nyáron stabil 97-98 fok celsiuson stagnál. A ventillátor 102 foknál kapcsol és visszahűti 100 alá.
Erőltetett, hosszú menet után a turbós autókat szokták álló helyzetben járatni, mert álló motornál nincs kenése a turbónak ami által " besülhet".
Amúgy semmi baja nem lesz. Benzines H Astráknak pl 108-110 fok körül van a normál hőmérséklete. Ha jól emlékszem 112 fokon indul a ventilátor. Szóval van ilyen.
Nekem ugyan ebből dízelem volt, az meg stabil 90 fokon volt mindig, nyáron klímával dugóban állva ment néha 95 fok környékére. Ennek már 98 fokon kapcsolt a ventilátora.
Szóval erősen autófüggő, hogy melyiknek mi a normál üzemi hőfoka. Még típuson belül sem lehet kijelenteni, hogy annak 90-nek kell lennie és pont.
A tapasztalt Astrásoknak külön köszi az infókat, a többieknek is köszönöm.
1.4/8v/x14nz/benzines, nincs meg régóta az autó, kb 2 hete szervizben is volt, termosztát cserélve nem lett, de leellenőrizték a működését, vízpumpa cserélve, hűtővíz újratöltve. Ez az autó szereti, ha kb. 60km/h felett megkapja már az 5. fokozatot, városon kívüli haladáskor pedig rendesen pörög a motor, ha 90km/h - 110 km/h a sebesség. Amikor ez az eset történt akkor eléggé szakadt az eső is, így tettem meg kb 100km-t, nem tudom bármi köze lehet-e az esőnek hozzá... szerintem nem. Azt tudom, hogy ezek az Astrák szeretik a magas hőfokot, na de ennyire... (?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!