Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Astra F 100 fokos hőmérsé...

Opel Astra F 100 fokos hőmérséklet?

Figyelt kérdés
Kb 100km-t mentem ma az F Astraval 50/90 km/h szakaszokon. A vegen amikor megalltam hagytam jarni a motort kb 10 percet, hogy csokkenjen a hofok, de vegig 100 fokot mutatott. A hutovizem szinten van, a ventilator tobbszor is bekapcsolt. Az F Astraknal ez tenyleg normalis hofok vagy mi baj lehet?

2016. okt. 16. 08:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Az egyáltalán nem gáz ha nyáron felmegy 100-ra a hőfok.Az viszont már gáz ha nem csökken a hőfok még akkor se ha bekapcsol a ventilátor.Nekem is ilyen kocsim van és amikor bekapcsol a ventilátor akkor majdnem leviszi 95-rea hőfokot.Addig le se állítom a motort amíg ki nem kapcsol a ventilátor

Szóval valami tényleg nincs rendben a kocsiddal,ajánlom hogy nézesd meg mert ez így nem normális hogy végig 100-on marad főleg ilyen hideg időkben.Akkor mi történne vele nyáron?

2016. okt. 16. 14:55
 12/19 anonim ***** válasza:
A túlnyomáson kívül tegyük hozzá azt is, hga y a hűtőrendszerben általában nem tiszta desztillált víz van. Hanem valamiféle fagyálló folyadék, aminek a légköri nyomáson mért forráspontja is valamivel 100 fok fölött van.
2016. okt. 16. 16:09
 13/19 anonim ***** válasza:

Ne aggódj nem lesz semmi baja.

Én x14nz-vel járok, 2 éve cseréltem vezérléssel együtt termosztátot is, ami valószínűleg később nyit mint a korábbi, mert télen nyáron stabil 97-98 fok celsiuson stagnál. A ventillátor 102 foknál kapcsol és visszahűti 100 alá.

Erőltetett, hosszú menet után a turbós autókat szokták álló helyzetben járatni, mert álló motornál nincs kenése a turbónak ami által " besülhet".

2016. okt. 16. 23:32
 14/19 anonim ***** válasza:

Amúgy semmi baja nem lesz. Benzines H Astráknak pl 108-110 fok körül van a normál hőmérséklete. Ha jól emlékszem 112 fokon indul a ventilátor. Szóval van ilyen.

Nekem ugyan ebből dízelem volt, az meg stabil 90 fokon volt mindig, nyáron klímával dugóban állva ment néha 95 fok környékére. Ennek már 98 fokon kapcsolt a ventilátora.

Szóval erősen autófüggő, hogy melyiknek mi a normál üzemi hőfoka. Még típuson belül sem lehet kijelenteni, hogy annak 90-nek kell lennie és pont.

2016. okt. 17. 08:46
 15/19 A kérdező kommentje:

A tapasztalt Astrásoknak külön köszi az infókat, a többieknek is köszönöm.

1.4/8v/x14nz/benzines, nincs meg régóta az autó, kb 2 hete szervizben is volt, termosztát cserélve nem lett, de leellenőrizték a működését, vízpumpa cserélve, hűtővíz újratöltve. Ez az autó szereti, ha kb. 60km/h felett megkapja már az 5. fokozatot, városon kívüli haladáskor pedig rendesen pörög a motor, ha 90km/h - 110 km/h a sebesség. Amikor ez az eset történt akkor eléggé szakadt az eső is, így tettem meg kb 100km-t, nem tudom bármi köze lehet-e az esőnek hozzá... szerintem nem. Azt tudom, hogy ezek az Astrák szeretik a magas hőfokot, na de ennyire... (?)

2016. okt. 17. 09:12
 16/19 hosaxx ***** válasza:
36%
Egy motornál több oka is lehet,hogy a hűtés nem megfelelően működik.Elképzelhető,hogy vannak lerakódások a hűtőjáratokban és a keringés nem megfelelő és ez bizony befolyásolhatja a hűtést.A lerakódás érintheti a termosztátot is ezért javasolnék egy hűtőrendszer átmosást először egy savas közeggel majd egy másik kissé lúgos ismétléssel és egy termosztát cserét.
2016. okt. 18. 23:23
 17/19 anonim ***** válasza:
Igen, de ez nem az a motor. Ennek ilyen az üzemi hőmérséklete. Legfontosabb szabály: ami nem rossz, azt nem kell akarni mindenképpen megjavítani.
2016. okt. 19. 10:43
 18/19 anonim ***** válasza:
Szintén F asra-ám van x14nz 102 foknál kapcsol a venti ami gyári adat és tényleg akkor kapcsol nálam,kkb 97 re le viszi aztán megint 102.,persze csak araszolgatáskor nyáron,de stabil 90 menet közben,ha kezd melegedni túlságosan ad rá a fütést ventilátor 2-be és le viszi.Lehet a hőgomba is már nem az igazi,skodáé jó az nem engedi fel annyira,én rakattam egy kapcsolot,húzatam egy szál drótót,ha baj lenne nyáron egy dúgóban csak be kapcsolom elöbb én,de úgyan úgy meg maradt a a gyári is
2016. nov. 2. 12:16
 19/19 anonim ***** válasza:
18-as vagyok,én még nem raknám az 5-iket 60 nál,nem tesz jót neki
2016. nov. 2. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!