Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fogyaszthat ennyi egy Suzuki...

Fogyaszthat ennyi egy Suzuki Swift?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy ismerosom szerintem lehuzott benzinpenz cimszoval tobb 100.000

forinttal, ebben kernek segitseget hogy tenyleg ogy volt-e.

Adott egy, a 90es evek masodik feleben keszult Suzuki Swift, ami allitasa szerint 7 litert fogyasztott 100on.

Budapest-Becs tavon mentunk oda vissza heti egyszer. Ez 243 km de szamoljunk par kiterovel akkor legyen kereken 250*2 oda vissza igy 500. Tegyuk fel hogy Becsben meg utaztunk 150 kilometert (erosen tulzo becsles), ez osszesen 650 km.

Ha egy liter uzemanyag atlag 400ft (szinten eros tulzas, boven 350ft korul is tankoltunk meg az ev elejen) akkor 2800ftbol kijon 100km ut, tehat a 650km 18200ft.

Jol szamoltam?

Mert o nekem azt adta be hogy 26.000 a benzin osszesen es annak a felet fizessem ki, ez heti szinten 9 honap alatt eleg nagy lehuzas...

2016. okt. 15. 10:56
 1/10 anonim ***** válasza:

Fotelből csak találgatni lehet.

Ha rendszeres ez az út,akkor egyszer majdnem üres tanknál tegyétek tele,legyél ott,lásd hogy milyen benzin ment bele,mennyi és mennyiért.Utána óra nulláz,majd ha már megint majdnem kifogyna,akkor ismét telerakjátok.

Az ismét beletankolt benzin és a megtett kilométer alapján pontosan tudni fogjátok hogy mennyit fogyaszt.

Egy 1.3-as G13 motors Suzuki fogyasztása 6 litertől 12 literig lehet,felhasználástól függően.

2016. okt. 15. 11:27
 2/10 anonim ***** válasza:
Lehetséges, hogy egyéb költségeket is beleszámolt, pl. pályamatricák
2016. okt. 15. 11:32
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha van valami gebasz a Swiftnél, lehet az akár csak egy koszos benzinszűrő vagy injektor akkor az is igen csak kajálja a benzint!
2016. okt. 15. 11:33
 4/10 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszt!

Ezt mar nem tudom kiprobalni mert azota lecserelte a kocsit en meg kiszalltam az egeszbol csak eszembe jutott es duhit.

Egyebkent o mondta hogy 7et fogyaszt meg neha mondta hogy utan is kelletg tolteni. De hat mondhat amit akar en mindig csak fel utig mentem.

2016. okt. 15. 11:33
 5/10 A kérdező kommentje:

Palyamatrica kulon volt szamolva.

annyira rossz nem lehetett a kocsi mert par nap alatt elvittek tole meg dicsekedett is vele hogy milyen jo allapotban van.

2016. okt. 15. 11:35
 6/10 anonim ***** válasza:
Nahát, nekem is van 2 Swiftem is, az egyik fene mód jó állapotban, a másik meg egy ütött-kopott vh-t megjárt roncs. A jó állapotú Swiftem jelenleg többet eszik meg a régi, agyonvágott roncs. Ennyit erről :D
2016. okt. 15. 11:43
 7/10 anonim ***** válasza:

Kiszámolhatatlan, mert nem mindegy az évszak, a vezetési stílus, a benzin minősége, az autó állapota, a tényleges útvonal, stb.

Csak akkor lehetett volna pontosan kiszámolni, ha tele tankkal indultok, majd itthon újra teletöltitek és kivonjátok a különbözetet, és ezt az egészet tételesen vezetitek az aktuális benzinárat is feltüntetve.

2016. okt. 15. 11:44
 8/10 anonim ***** válasza:
Egyébként ha csak nem konstans 90-el mentetek a külsőben fékezés és gyorsítás nélkül,akkor biztosan nem 7 litert evett autópályán.
2016. okt. 15. 11:54
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha úgy vesszük akkor lehúzott, de ez nem egyértelmű. Ugyanis az autóhasználat költsége nem merül ki a tankolás költségében. Nyilván nem könnyű forintosítani egy kilométert az autóval így azt gyanítom hogy minden költséget rád hárított, benzinköltség címszóval. Ő is elég nagyvonalúan számolt. Viszont azt ne feledd hogy nem kötelező vele utaznod, számos más módját is választhatod a Bécsbe való kijutásnak. Na most ha neked ez (ő) a legjobb megoldás, akkor ne kezdd el számolgatni, hogy átqrt-e.
2016. okt. 15. 12:18
 10/10 anonim ***** válasza:
hasonló swiftem volt de az 6literrel beérte
2016. okt. 15. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!