Ha vasarolok egy autot rogton az nap kell biztositast kotnom a nevemre ra? Vagy ez hogy megy?
Az előtt,mielött egy métert is megtennél vele.
Megírjátok az adásvételit,és ott a helyszínen kötsz biztosítást telefonról/tabletről/laptopról.
3 hete vettem autót, mindennek utána kérdeztem, nekem ezt mondták, így csináltam:
Az adásvételin kitöltitek, hogy mikor került a tulajdonodba az autó. Onnantól 24 órán át még lesz rajta biztosítás, lényegtelen, hogy ki vezeti az autót, nem személyre van, hanem "rendszámra".
Viszont 24 órán belül meg kell kötnöd rá.
(Olvastam olyat is, hogyha netán nem kötöd meg, akkor is lesz rajta biztosítás, csak utólagosan a biztosítás megkötés késésért pótdíjat számolnak fel)
Ennek ellenére azt javaslom, köss neten helyszínen, semeddig nem tart és ugyan annyiba kerül alkusszal is. Olcsóbb biztosan nem lesz.
"(Olvastam olyat is, hogyha netán nem kötöd meg, akkor is lesz rajta biztosítás, csak utólagosan a biztosítás megkötés késésért pótdíjat számolnak fel) "
Helyesen: ha nem kötöd meg, mondjuk csak egy héttel később, akkor egy hétig nem lesz rajta érvényes biztosítás, a díjfizetésed viszont ekkor is a vásárlástól lesz számolva. Nem ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!