Simson S51B motorom miért nem megy normálisan
bioetanollal?
Figyelt kérdés
Kitakarítottam a rendszert, levegőt és a súber tűt is belőttem. A motorom megy is vele, de az a problémám, hogy időnként bemondja az unalmast és menet közben megáll, lefullad..(mintha elmenne a gyújtás, vagy nem kapna naftát nemtudom.) Ezt akkor is csinálja amikor nem húzom a gázt és leesik a fordulat. Ilyenkor a gázadásra nem reagál, nem pörög fel, csak megáll.. Utánna várnom kell egy kis időt és utánna tudom újra beindítani.
Szórakoztám az alapjárat és a levegőállítással de nem sok sikerrel. KIpufogót is kitakarítottamm kiprobáltam egy nagyobb fúvókát, de semmi. Már nemtudom, hogy mit csináljak. Valaki tudna nekem segíteni?
Ezt az oldalt már átrágtam, de az én bajomra nem találtam semmit.
2010. ápr. 25. 20:24
3/11 anonim válasza:
Üdv!Sajnos én is beszívtam az E85-tel,Fiat Pandámmal alig bírtam vele hazakecmeregni.Szuszogott, köpködött,fingott,büfögött, egy jó kövér szívatót húztam neki, úgy tudtam hazagurulni.A bioetanolnak ugyan nagyobb az oktánszáma(vagyis a kompressziótűrése),mint a benziné, viszont kevesebb az energiatartalma.Vagyis az adott levegőmennyiséghez, amit a motor beszív,több bioetanolt
2010. ápr. 25. 20:53
4/11 anonim válasza:
kell(ene) szívnia, de nem tud, a karburátor ugyanis a benzinhez van legyártva, fúvókázva, stb.50-50 % arányban próbáld benzinnel keverni, ha így sem jó, akkor maradj a 75-25%-nál a benzin javára...Én is így járok a Pandával, így nem panaszkodik... :-))
2010. ápr. 25. 20:55
5/11 A kérdező kommentje:
Kicsit nyúzom még és ha nem lesz jobb, akkor megpróbálom felesben használni. Nem volt bajom nekem a benzinnel csak azthittem, hogy sima lesz a váltás. Marad a 340ft/l.
Köszi a válaszokat.
2010. ápr. 25. 21:16
6/11 anonim válasza:
Vennék a helyedben fúvókakészletet a szimóhoz, és felbővíteném a főfúvókát, kb a másfélszeresére, meg növelném az úszóházban az üzemanyagszintet. Lehet, a levegőszelepet is beljebb kellene csavarni hozzá. remélem bejön...
2010. ápr. 25. 22:44
7/11 anonim válasza:
előző vagyok, a kipuffba, ha kivetted a zajtompítót tedd vissza, hátha segít. kell a folytás.
2010. ápr. 25. 22:45
8/11 A kérdező kommentje:
Akkor veszek még karbiszettet. Hátha bejön. Köszi
2010. ápr. 26. 13:58
9/11 anonim válasza:
Nekem 100as főfúvókával üzemel, néha még fuldoklik kicsit gázadáskor, de nem jelentősen. Majd próbálok még állítgatni rajta.
2010. máj. 31. 19:13
10/11 anonim válasza:
Hello! Szerintem,nem az etanollal van a probléma.. Nekem is ezt csinálta a motorom,és én benzinnel megyek. Az egyik oldaldeknibe,van egy ki elektromos doboz,vagy elosztó,azt kelle kicserélni.. legalább is nállam megoldotta a poroblémát :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!