Mondanátok olyan kocsikat, amikben nincs túl nagy motor, max.1.6-os, de ahhoz képest jól mennek, és több lóerősek, mint egy átlag 1.4 vagy 1.6 pl?
Honda Civic 1.6 VTi
160 lóerejével még az átlag 1.8-asnál is erősebb. Talán egy 1.8as turbós tud ekkora teljesítményt.
Toyota Corolla/Celica 1.8 192Le
Suzuki Swift GTI 1.3 101Le
Suzuki Swift V 1.6 136Le
800 ezerbe a Celica sem fér bele.
A Swift Gti jó kis autó, remek játék, de azért Suzuki.
Azokban az években az 1.4-es motorok 90 lóerő körül voltak, az 1.6-osok 100-105, ez volt az átlag. Turbóst nem írok, mert gondolom azt nem néznél. A Hondát írták, kimagasló a teljesítménye. Az Alfa és a Rover 1.4-es motorjai 103 lóerőt tudtak akkoriban, az elég jó volt.A Renault és a VW csoport 1.4-esei 98-101 lóerősek is lehettek. Az Alfa 1.6-osa 120 lóerős volt.
Renault Clio II 1,4 16v Tec'h Run.
Futómű is kicsit sportosabb a simánál, az ülések is. Nagyon veri a többi 1,4-et. Jól gyorsul, és magasabb sebességeknél sem fogy el. 180-ról is gyorsul(nem szorít az ülésbe!). 200 fölött megy.
De sima Clioban is jó ez a motor.
(nekem volt ilyen motoros Thaliám. Sokan lenézik. Egy sportdobot tettem csak rá a hangja miatt, de jártam vele gyorsulási versenyekre, és sokan meglepődtek. 5 személlyel is 200-at átlépte. Nyilván valamennyit csalt az óra, mint minden kocsiban, de 1,4-1,6-ok nem voltak ellenfelek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!