Benzines autónál mennyit lehet vissza fojtani?
Meg mennyi százalékkal csökken a fogyasztása?
Az se zavar ha a végsebességet nem érem el.
mit akarsz te fojtani? Hagyjad már. A gyári kipufogó épp eleget fojt. Fojtással nem érsz el fogyasztáscsökkenést. Rakd rendbe az autót (üzemanyag rendszer, gyújtás rendszer stb) vezess ésszel, és kevesebbet fog enni a vas.
Van egy úgynevezett optimális fordulatszám tartomány (minden autótípusnak, motor jellegtől, mérettől stb függően más és más), próbálj meg abban a tartományban autózni (pl az én autómnak városban elég a 3. fokozat 50-nél, nem kapcsolok 4.-be, mert ott úgy leesik a fordulat, hogy erőlködik az autó, ami növeli a fogyasztást, és még a dinamikából is veszít)
3. fokozat 50-nél??
Én már előtte felváltok 5.-be. Nem erőlködik csak gurulgatok. A gyári vegyes fogyasztás alatt eszik még úgyis hogy sokszor nem kényelmesen hanem tempósan autózok.
3-masnak:
Autója válogatja. Ez egy 2000 köbcentis, 8 szelepes benzines autó. 3.ban 50-nél forog 2400-at, ami a gyári adatok szerint a nyomatékcsúcs fordulata. Itt harap visdzaváltás nélkül, ha odalépek, és nem eszik sokat, ha így elautózgatok vele. Vezettem 1.2-es Fabia-t, az kérte 60 körül az 5.-et. Erre tényleg nincs általános szabály. Mostanában egy 6 sebességes, benzines városi terepjárót (crossover-t, ha úgy tetszik) is hajtok, az bárosban 50-nél kéri az 5.-et, annyira rövidek a fokozatok, ha egy kicsit "gyorshajtok" már városban rakhatom 6.-ba, de cserébe sajnos országúton és autópályán kicsit sokat forog a motor, és így ott már sokat is eszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!