Az intercoolerben mi van? Csak levegőnek kell lennie vagy olajnak is?
Olajnak nem kell benne lennie alapbol. Az a kartergazvisszavezetesbol kerul bele, nem eleg hatekony az olajlevalasztas.
Tipushiba is lehet, meg egyedi meghibasodas is. Bar ha kivul van akkor johet akar kivulrol is.
"Tudom hogy a turbót hűti..."
Én másképp tudtam, igaz, én nem az interneten tanultam autót szerelni. De ez most nem is lényeg.
Az intercooleren a turbó által összesűrített levegő halad keresztül. Ez elméletileg tiszta, olajmentes levegő, a gyakorlatban viszont kis mennyiségű olaj lehet benne, mert a turbó középrészénél nem tökéletes a tömítés, a kenésre szolgáló motorolaj kis mennyiségben bejuthat a beszívott levegőbe. Ha viszont kívülről olajos, akkor valószínűleg elég sok olaj kerül a szívóoldalra. Ilyenkor érdemes megnézni pár dolgot. Először is azt, milyen állapotban van a légszűrő. Ha már nem nagyon megy át rajta a levegő, a motor kínjában az olajat szívja a turbó középcsapágyából, mert mást nem nagyon tud. Aztán az is lehet, hogy a légszűrő még jó, de a csapágy már nagyon kopott, dől mellette az olaj. Az is lehet, hogy a motor egyéb részei is kopottak, ezért rengeteg kartergáz termelődik, amit a visszavezető rendszer engedelmesen betol a szívóoldalra, ott meg lecsapódik belőle az olajos retek és megáll a cooler alján. Onnan elméletileg nem kerülhetne ki, a gyakorlatban meg nincs az az illesztés, ami az idők végezetéig légmentesen tömítene. Elméletileg az is lehet, hogy nem is a szívóoldali levegő olajos, hanem kívülről mocskolja valami össze olajjal, de sajnos ez ritkább.
"de olajos az egész kívülről és pár csepp mindig van reggel az autó alatt."
Az intercoolerben normális esetben elhanyagolandó mennyiségű olaj van. Ha van benne olaj és az intercooler lyukas és abból csöpög a földre, akkor ott már baromi nagy a baj.
Ha az intercooler kívülről olajos, akkor valahonnan ráfolyik az olaj! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!