Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a véleményetek a "belsősáv...

Mi a véleményetek a "belsősáv harcosokról"?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy városon, vagy lakott területen belül nem kötelező a jobbra tartás, de marhára zavaró tud lenni, amikor valaki a belső sávban poroszkál

A legjobb forgalmi helyzet, amikor valaki megy a külső sávban, és szinte mellette halad valaki a belsőben. És nincs kettejük között annyi hely, hogy meglehessen előzni. És nem veszi észre az ember, hogy a belsőben vagyunk vagy 5-en, akik haladnának, hanem szépen kényelmesen elautózgat. Szentendrei út és társai szoktak ilyenek lenni, ahol csak két sáv van.

Mielőtt valaki félreérti, nem a cikázó barom vagyok, aki index nélkül közlekedik az autósok között, csupán haladnék a dolgomra, csak vannak ilyen ráérős nem törődöm emberek, akik akadályoztatják a haladást a belső sávban.

2016. okt. 11. 12:10
 1/10 anonim ***** válasza:
25%
A belső sávban is 50km/h a megengedett, vagy épp 60-90, stb... Ha netán egymás mellett poroszkál szabályos ha nem tud kisorolni de gyorsabban nem akar menni szabályt szegve valaki "haladni akarok barom" miatt!
2016. okt. 11. 12:21
 2/10 anonim ***** válasza:
70%
Örülök nekik. Van pár útvonal, (pl. Árpád-híd, még a nagy felújítási káosz előtt, Hungária körgyűrű, Váci út, stb), ahol a belső és középső sávban sávokat váltogatva próbálnak előrébb jutni a menő fiúk, eközben simán végig lehet menni mellettük a külsőben, mert szerintük az csak a suzukisoknak és a nyugdíjasoknak való.
2016. okt. 11. 12:27
 3/10 anonim ***** válasza:
52%

Ha sebességhatárral megy akkor semmi.

Sokan fenntartanak a lassúságukkal vagy bénaságukkat (bár ez általában együttjár) bosszantó de nem sok mindent tehetsz ellenük, főleg amíg ezt szabályosan teszik.

2016. okt. 11. 12:29
 4/10 anonim ***** válasza:
71%

"Tudom, hogy városon, vagy lakott területen belül nem kötelező a jobbra tartás"

Már hogyne lenne kötelező.

2016. okt. 11. 13:32
 5/10 Beviz Elek ***** válasza:
67%

Ha elalszik a belsőben az zavar, viszont kikerülhető.

Amikor egymás mellett mennek és szabályosan nem lehet kikerülni őket, az viszont megemeli a vérnyomásomat. Ha olyan pillanatban vagyok, akkor beállok a felezőre, majd reflektor és duda.

Tekintettel vagyok másokra, fölöslegesen nem tartom fel és nem idegesítem a többi autóst. Mások is tehetnének így.

Volt már nem egyszer hogy a megengedett+10 km/órával haladtam, a másik lassabb volt, de ahogy el akartam haladni mellette felvette a tempómat. Ha ilyenkor jön valaki gyorsabb, akkor visszább veszek és elengedem vagy odalépek és bemegyek a másik elé

2016. okt. 11. 14:07
 6/10 anonim ***** válasza:
58%

A belsősávban is 50 a max lakott területen belül, ha nincs külön tábla feltüntetve.

Attól mert belső sáv, attól még nem jogosít fel arra, hogy 70-nel végigtépess a városon.

Amúgy meg de, kötelező a jobbratartás mindenhol, tehát a belső sávot előzésekkor használhatod, illetve ha kereszteződésben az a sáv az, ami arra visz, amelyikbe menni akarsz majd.

Az autópályán is a legbelső sávban nem közlekednek állandóan a járművek.

A belső sáv valóban a haladós sáv, de a KRESZ-t attól függetlenül be kell tartani. Ha 30-cal megy valaki a belsőben az ne csodálkozzon, ha ledudálják az útról, de attól függetlenül ott is 50 a plafon.

2016. okt. 11. 14:58
 7/10 Beviz Elek ***** válasza:
67%
Nem jogosít fel hogy gyorsabban menjek, de tisztában vagyok a lehetséges következményekkel, vállalom a kockázatot. A sok egymás mellett közlekedő túrista nem rendőr hogy eldönthesse mennyivel megyek. Ne tessék mást fölöslegesen feltartani
2016. okt. 11. 15:21
 8/10 anonim ***** válasza:
47%

Lakott területen nem érdekelnek, elhúzok a külsőben mellettük (sajnos az ilyenek miatt kell cikázzak a sávokban, amit amúgy utálok).

Autópályán viszont tényleg idegesítő, ott nem merem megcsinálni, hogy jobbról elhúzok mellette, mert kitudja fejben melyik világon van, aztán 110-nél rámhúzná a kormányt, mert pont eszébe jut, hogy ki kéne menjek a külsőbe.

Ezért aztán a letolásos módszert vagyok kénytelen alkalmazni (bunkóparaszt audis vagyok na), mert más nem működik. De csak akkor, ha indokolatlanul van a belsőben. Ha látom, hogy kamion előz, vagy más is van előtte, akkor város türelmesen, nincs mit tenni.

2016. okt. 11. 15:26
 9/10 anonim ***** válasza:
76%

A Szentendrei úton engem is az agyvérzés kerülget amikor a belső sáv televan 50-el parádézó akváriumokkal,külsőben meg szépen lehet haladni a megengedett 70-el...

Ezek a majmok sosem fogják észrevenni magukat sajnos.

2016. okt. 11. 15:52
 10/10 anonim ***** válasza:
Autópálya más tészta, ott volt hogy magam is életveszélyesen szabálytalankodtam. A 89,9-el menő kamiont előzte a 90,05-el haladó, másodpercenként max 10 centit haladva a másik mellett. Persze hogy elmentem mellettük a leállósávon, mert szerintem azt az előzést még most sem fejezték be...
2016. okt. 12. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!