Nagyobb aksit tettem az automba de csak ugy fért be hogy kivettem az akutálcát ami a kisebb aksi alatt volt. Ez baj?
Annak a tálcának az a szerepe, hogy stabilan tartsa a gyár által előírt méretű akksit.két oldalán van rögzítőkampó is, tehát az akksi stabilan áll a helyén.
Most az akksid saját testje feszül, nincs igazából megbízhatóan alátámasztva, könnyen eldőlhet...esetleges koccanásnál talán elszabadul, és a pozitív saru könnyen a testhez érhet, aztán lehet hívni a tűzoltókat.
gondold át, hogy tudod védeni az akksi házát a sérüléstől,és az saruk biztonságos szigetelését a lemezfelülettől...
Nem az a lényeg.
Az a fontos, hogy mekkora amper órás.
Mert ha sokkal nagyobb, mint ami kell, akkor a generátor, nem tudja kellően feltölteni használat közben, és neked pluszban tölteni kell.
De ha csak egy picit nagyobb akkor nem gond.
Nem fog elrepülni, meg hasonló misztikus dolgok sem fognak történni.
A generátornak teljesen mindegy, hogy mit tölt. Feltölti a 1,5x, akkorát is.
Én inkább azt nem értem, hogy minek ez a bűvészkedés, miért nem jó a gyári méretű, kapacitású akki a kocsiba?
#4 Vagy ehhez jutott hozzá (számára) kedvező feltételekkel, vagy sokat fűti az autót álló motor mellett. - és ez csak két tipp volt.
Amúgy a akku tálcának nem csak a annak stabilan tartás az egyetlen feladata, bár tény ez a főfeladata.
Mind a kettő igaz, csak autótípusban, vagy inkább főleg gyártóban kell gondolkodni, van ahol főleg véd, van ahol főleg tartó funkciója van az az akkutálcának.
Régi autómban fő feladatuk a tartás volt, bár nem volt elhanyagolható a védő szerepük sem, aztán volt egy korszak ahol csak vezettem autókat a régiek mellett és kettős feladatuk volt, mai autómban főleg védőszerepük van úgy látom. Bár ezeket már típusra specializált szerelő szereli.
Minden esetre, én nem kezdeném kiszedni az alkatrészeket a motortérből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!