Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Valaki megmondaná, hogy a...

Valaki megmondaná, hogy a pdtdi-s motornak mi az előnye, meg hogy a 2500 bar-os befecskendezési nyomás az hogy lehet? Számított vagy mért érték? Mért sülnek be a pd elemek?

Figyelt kérdés
Nagyobb PD elem esetén várható-e nagyobb erő?
2016. okt. 8. 17:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Jaa, tehát csak a duma van a haverodnál. Ismerős a szitu, nekem is vannak ilyen ismerőseim :)
2016. okt. 10. 22:32
 12/14 anonim ***** válasza:

"Talán a sor5-ös 2.5 PDTDI PD elemeit rakta át, ami van a Touaregekben meg Transporterekben is?"

Igazából a sor5 PD-k egy hengerre jutó teljesítménye nem több, mint a sor4-ek egy hengerre jutó teljesítménye, gyanítom ott sem nagyobb a PD elem.

Lehet valamelyik Scania blokkból lopta a PD elemet :D :D :D

"Egyik haverom azzal próbált etetni, hogy 185 hp-ig tolta fel a 2003-as passatot, nagyobb turbó, nagyobb pd elemet, meg chipet emlegetett...

Ja csak nagyobb turbótol nem lesz nagyobb a hp, turbó nyomást meg lehet növelni... "

Nagyobb turbó az általában nagyobb tehetetlenség, viszont több levegő, több levegőbe meg több gázolaj mehet. Egy nagyobb (vagy nagyobb de hibrid) turbóval és egy programozással simán el lehet érni,hogy alul erősebb legyen.

A CupraPD-k alapon valami 160 lóerőt tudtak, azokkal a PD elemekkel lehet elérhető a 185 lóerő.

Amúgy nem tudom mit csodálkozol ezen, pár éve még minden második 1z TDI 200 lóerő fölötti volt - állítólag :D :D

P.S.: nekem is van olyan !AUTÓSZERELŐ! ismerősöm, akinek az adagolós VW sor5 TDI a 140 ló helyett 190 lóerő egyetlen chiptuninggal és 3,6 litert eszik százon! :D

Amikor megkérdeztem tőle, hogy attól a chiptuningtól hogy fog tudni +40% gázolajat benyomni az adagoló a porlasztókba, akkor megállt a tudomány.. :D

2016. okt. 11. 05:50
 13/14 anonim ***** válasza:

"Lehet valamelyik Scania blokkból lopta a PD elemet :D :D :D "

Scaniában is volt PD? :o

2016. okt. 11. 15:21
 14/14 A kérdező kommentje:

XD

ez olyan mint valaki meg akarta szakérteni, hogy a ford duratec az láncos motor. nagy büdös... szíjas, a zetec a láncos, de ő folyton hajtotta hogy fordítva van és hogy a fiestába zetec van... de arra már nem tudott válaszolni, hogy alu vagy öntött acél-e a blokk. :D

2016. okt. 11. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!