Autóvásárlás előtt állok és az alábbi autók közt vacilálok. Melyiket ajánlanátok?
Mazda 6 (2003-4) (kombi)
Seat Toledo/Leon
Volkswagen Golf 4
Volvo v40 (kombi)
Mindegyik autó 2003-4 körüli évjárat és diesel.
Horgászatra (sok cucc) Évente 1-2 nyaralás szintén sok cucc illetve minimum 4 fő. Ki melyiket ajánlaná?
Kényelem, fenntartás szempontból?
A Mazda jó, de én kerülném belőle a dieselt. Az 1.8-as motor éppen hogy mozgatja a kocsit minimum a 2000 kell bele. Nagyon drága az alkatrész hozzá.
Seat\VW-ből inkább a diesel, benzinesekkel sok a gond. Dieselből a PD-től nem kell félni, 500000-et simán elmegy a motor megbontása nélkül. 60000/db áron már lehet felújított pd elemeket venni 1 év garival. Nagyon olcsó a kopó-forgó alkatrész , és keveset fogyaszt.
Volvot felejtsd el, kb háromszor annyiba kerül hozzá az alkatrész mint egy VW-hez. Én a sajátomra 4 év alatt 1.5 miliót költöttem javításra úgy hogy magam szereltem.
Ne nézd az évjáratot! Az állapot a lényeg.
Volvo nagyon kényelmes 4-5 óra után is. Most faceliftes Golf 4-em van és ez sem rosszabb a Volvónál kényelemre, de nekem a gyári sport ülések vannak benne.
Seat meg ugyan az mint a golf csak egy kicsivel fapadosabb.
Seat Leon-nak kicsi a csomagtere, ezért kiesik.
A Toledónak már elég nagy a csomagtere, de kicsi a csomagtérnyílás, ezért kiesik.
A 4-es golf szintén kicsi, kivétel a kombi.
Én Skoda Octavia-ban gondolkodnék, ha a nagy csomagtér és a jól pakolhatóság az egyik fő szempont.
A VAG dízelek közül pedig az 1.9-es TDI (sima vagy PD, utóbbitól se kell félni) a jó választás.
Köszönöm mindenkinek :)
Skoda oktávia is még egy szimpatikus autó.
Pd-től nem félek igazából van egy kedves barátom neki 1.9 PDTDI toledoja van gyári 150ló és eddig még nem kellett komolyabban hozzányúlni legalábbis a motorhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!