Mikor büntetnek kismotort?
Mostanában sokat hallani a helyszíni mérőpados mérésekről.Az lenne a kérdésem, hogy mi van akkor ha 50ccm-es a motorom (a hengeren fel is van tüntetve), de ettől függetlenül simán viszi a 70-et.
Gondolom nem bírságolnak meg minden kismotort amelynek meghaladja a végsebessége a 45 km/h-t.
Hallottam olyat is, hogy a kipufogógázból is meg tudják mondani a hengerűrtartalmat, bár ez nem tudom mennyire igaz.
érdekes felvetés..
azt megnézném, hogy egy segédmotoros nyalókát a Felügyelet méricskél.Amúgy az én pedálos 49ccm-es Steyr-Puch-om nyélgázon nyolcvan. Hogyan is bírságolnak meg? mert a sebességnek több összetevője is van(ha bíróságra kerülne az ügy)
-kérem biztos úr, én csak negyven kiló vagyok, aztán 100-anitro+ tankoltam, kicsit keményebb a gumi is, úgyhogy a hátszél segítségével jött ki a hatvan..-hogy? hetvenet teccett mondani?- ezt írásba adná? -ötezer bírság ellenében? -ok. megbeszéltük..és hol a rendszám, vagy bármi amivel azonosítni teccik?
"Mostanában sokat hallani a helyszíni mérőpados mérésekről."
Igen ez így van!
Németországban.
Náluk van egy moped kategória, ami max. 25 km/h sebességgel mehet, de ezeket szokták megchippelni a srácok, és rájuk szálltak a rendőrök.
Mellesleg az autóm végsebessége 198 km/h, ez benne is van a gépkönyvében. Ha lemérnék tesztpadon és meg akarnának bírságolni, akkor igen nagyon kiröhögném őket! Bár az is igaz, hogy amelyik smkp. 45 km/h-nál gyorsabban képes menni, az már nem segédmotor a jogszabályok szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!