Yamaha dt 80 asról el hiszik hogy, , kis ötvenes"?
"de ha balesetet okozol neked véged van"
Tévedés. Vétlen félként is vége van, tudniillik hiába vétlen elméletileg, olyan járművet vezetett, amire nincs jogosítványa, így rá fogják húzni a vizes lepedőt.
Futnak olyan segédmotorok, melyeket nagyáruházakban árultak, és a számlán ötven ccm-esnek tüntették fel. Kiderült, hogy ezek noném kínai kis mocik, de kiderült az első szétszedésnél, hogy 75 ccm-es a vas.
senki nem szól.
Ha van rá tíz ezer Forintod megállításonként akkor igen.
Nem akkor ötleteket adni. De amúgy, még személygépjárműnél is enyhítő körülmény, ha soha nem volt rá jogosítványod. Nem az ha bevonták. Ugyan is, ha nem volt rá jogosítványod, akkor nem kell tudnod a közlekedési szabályozást, ami már nem törvény aminek nem ismerete nem mentesít semmilyen szinten a felelősségre vonástól. Így megbüntetnek azért - ha nincs rendőri korrupció, - hogy 80ccm-es és nincs rá jogsid. De enyhítő körülmény, hogy a különbséget nem tudtad felmérni.
Amúgy mindig magas voltam, és 14 éves koromtól egy 125ccm-es enduroval jártam, mint sok sporttársam. Nem lett idegen személyi sérüléses baleset, így megúsztuk. - viszont hozzáteszem, azért nekünk volt rutinunk is a gépet kezelni.
"Ugyan is, ha nem volt rá jogosítványod, akkor nem kell tudnod a közlekedési szabályozást"
Ez az urban legend nem tudom, honnan származik, de baromság. Csak magadat áltatod vele.
Mint mondtam nem javaslom senkinek!
#6 Jogászoktól és bírósági ítéletből származik. - többek közt.
Itt is volt egy ilyen eset, ha visszakeresel. De az internet is tele van hitelesnek mondható forrásokkal is, hogy személy gépjárművezetői engedélyt soha nem szerzett személy ,például autóval elkövetett szabálysértésért azért enyhébben bíráltak el, mivel soha nem volt jogosítványa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!