Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Üzembetartóihoz ezeket hol és...

Üzembetartóihoz ezeket hol és mikor tudom befizetni?

Figyelt kérdés

Családban történne!

1. kérdés : kell ugye a "régi" forgalmi,az oké az megvan,de kell a "forgalmihoz kapcsolódó illeték megfizetésének bizonylata" ,ez mi?Nekem csak a forgalmi van meg,a másikról fogalmam sincs (azt mondják az okmányiroda adja,akkor ez valszeg az új forgalmi amit helyben fizetek okmányirodában,az átírás során?)

2. üzembetartói kérelem,ez a szerződés ,ugye?

3.vagyonszerzési illetéket kell fizetni,ezt hol tudom befizetni,ott amikor átakarom iratni az üzembetartó személyét az okmányirodában,vagy máshol,máskor?

Elnézést,tudatlan vagyok ilyen témában,de még sose irattam át autót és "tájékozottan" akarok odamenni.

2016. okt. 2. 09:20
 1/3 anonim ***** válasza:

Bikkfanyelven fogalmazott szöveg.

1.) Az okmányirodában adnak csekket és sétálsz egyet a postára, vagy fizeted helyben bankkártyával. Első esetben a csekk, másodikban a bankkártya bizonylat a "forgalmihoz kapcsolódó illeték megfizetésének bizonylata"

2.) Igen, a szép szabályos üzembentartói szerződés. (No meg legyenjelen a tulaj és az üzembentartó is)

3.) Szintén helyeben fizeted, vagy csekken, vagy bankkártyával, lásd: 1. pont.

Amiről nem írtál: az új üzembentartó nevére legyen megkötve a biztosítás.

2016. okt. 2. 10:19
 2/3 A kérdező kommentje:

A tulajnak mindenképp ott kell lennie?

Mert sajna ő pár megyével odébb van.

2016. okt. 2. 11:11
 3/3 anonim ***** válasza:
Elég az üzembentartó, mint ahogy az adásvételnél is elég a vevő.
2016. okt. 2. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!