A Mercedes-Benz a sportosság terén miért van sokak szerint az utolsó helyen a prémium autók között?
A merci be lett skatulyázva a gazdag nagypapa vonulós luxusbatárja fiókba!Meg valljuk be őszinten a mercedes szó hallatan nem a kilinccsel előre közlekedő füstölő gumis auto képe ugrik be először!
Ettol fuggetlenul a merci az utobbi idoben nagyon sokat mozdult el mint design mind technika teren a sportossag fele!Szerintem nagyon sok mindenben veri a konkurenciat!
Az S-line az még nem "sport", ugyanúgy ahogy az M-packet sem az, azok (javarészt) csak vizuális kiegészítők. Az AMG-k, az AUDI S/RS-es és az M-es BMW-k viszont már nevezhetők sportosnak ( igaz a G63AMG-vel még nem fogsz köridőket döntögetni a Hungaroringen :D ).
Alapból az AMG-t butaság is egy mezei S-Line/M-packethez hasonlítani, mert a fent leírtak miatt az más liga.
A Mercedes az elmúlt 40 évben néhány modelltől eltekintve nem kimondottan a sportosságra törekedett és ez berögződött a márka image-ébe. Ha veszel egy új Mergát akkor pont nagy ívben sz* rsz te is a sportosságra, mert ha sportkocsit akarnál venni akkor vennél egy coupe AMGt.
Az átlag Audi sem sportos és az átlag BMWsem sportos.
2000 óta kb hülyeség ez, hogy a Merci kényelmes, a BMW sportos, stb.
Ezek a ragadványok a 80as években terjedtek el, mikor a BMW E30-ast csinált, a Merci meg iszonyú gyenge, billegős, tatás W123-mat. Aztán egyre jobban tűntek el a különbségek.
Az Audi talán azért volt jobban lemaradva úgy 2010-ig, mert ugye orrnehéz, és nem olyan a kormányása, mint a hátsókerekes BMW-nek. De csak érzetre lassabb, a BMW-ben úgy tűnik, hogy húú de mész, közben az Audi is megy úgy, csak nem érződik.
Aztán ott volt például az E60-as BMW, annak olyan sportos, vagány vonalai vannak, már külsőre is azt mondja az ember hogy húú, ez biztos megy. Az Audi A6 meg az E Merci olyan konzervativak.
De a 2010 utáni modellek között semmi különbség nincs. A BMW ellágyult, a Merci fiatalosabb lett, az Audi nagyon odatette magát minden téren. Amilyen évjáratban te kutatsz, ott semmi különbség nincs a 3 között.
Még ha az jutna eszébe az embereknek, de szerintem többségnek a lepukkant zöldséges merci ugrik be, ami valljuk be, nem valami sportos jószág.
Ezt azert nem is irtam mert ez gyakorlatilag az audira meg a bmw-re is igaz!Azokat is megtalaltak a dakotát maguknak,meg nyilvan mindegyikből van lefongott rom!
Nem únod még? ezt már kiírtad, most gondolod változik valami.
ez egy kitalált marhaság...ugyanis nem ismerik azok a "sokak" a mercédesz kínálati palettáját..
a sógornőmnek is van egy csoda sportmercije...bizony nagy ritkaság.
ez a nagypapás mercedesz ez nagyon tetszik..ugyanis nekem is az van. egy igazi bálna.
keress valami más témát.
Jó lenne, ha valaki végre definálná már, hogy mit is értünk "sportosság" alatt egy autónál?
Mert ha azt, hogy kirázza a fogtöméseket is az ember szájából, olyan kemény a futóműve, akkor én nem szeretnék sportos autót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!