Ha valaki karambolozik és a vétkes el is ismeri, hogy hibázott! Kérhetek töle pénzt?
Lassan egybhonapja karambolozott a Férjem. A másik volt a hibás. Nem kelett rendőrt hivni mert elidmerte. Ki töltötték a papírokat. Van cascoja a vétkesnek. Nincs is ezzel gond fizet a biztosító. Csak az autoszerelők nem haladnak. Mert csak bontott alkatrészeket rakhatnak bele. Mert 10 éves audink van.
Ma nekem állt a család, hogy miért nem kértünk pénzt a vétkes sofőrtől! Szerintetek igazuk van?
A legnagyobbak egyike ez a mühely. Nem is kisváros.
A kárszakértő is "ajánlotta " ezt a műhelyt. Meg ismerős is.
A Férjem intézi de ugy tudom a casco fizet itt most. Lényegtelen ez mert a papírok rendben vannak. Csak sok alkatrész kell és nem haladnak a beszerzéssel.
Na azért vannak itt szükre foltok.
Hogyne lehetne rendelni alkatrészt hozzá. Egy 80as Audihoz is megkapsz minden alkatrészt újonnan. Igaz utángyártott, de az lényegében ugyanaz a minőség...
Egyébként a biztosító fizet, pont az a lényege a KGFB-nek, hogy kifizesse (és nem a másik Casco-ja téríti a te károdat). szóval nem lehet követelőzni.
Ha a biztosító bevonása nélkül megegyeztetek volna akkor fizethette volna ki esetleg neked, de akkor sem lenne "illendő" hetekkel később plusz pénzt kérni
Ez a rendezzuk ott helyben keszpenben a dolgot csak akkor mukodik ha nem betetlapoztok es valami par tizezres karrol van szó!Akkor mindenki orul!Te azert mert azonnal penzednel vagy,a masik meg mert nem fog emelkedni a kotelezoje mert balesetet csinalt!
Abban a pillanatban hogy kitoltitek a balesetbejelentot,a biztositok intezik a dolgot!
A masik meg hogy nagy valoszinuseggel sikerult kivalasztanod a legszarabb műhelyt a környéken!Gyakorlatilag elhajtottam volna őket a faxba,es az autot is azonnal más normalis helyre vittem volna ezutan a "10 eves autohoz nem lehet rendelni semmit" duma utan!
Sajnos kormány rendelet , hogy nem lehet rendelni alkatrészeket csak jo állapotú bontottat fizet a biztosító. Ezt nem a műhely és nem is a biztosító dönti el. Ezzel mi is most szembesültünk.
Utána olvasgattam. Az sem biztos hogy ha bérelünk egy autot azt ki fizeti a biztosító. Lehet hogy arra lehet hivatkozni , hogy én veszélyeztetett terhes vagyok. De ezt mindenképp megkérdezzük.
Biztos nagyon sok múlik a szerelő mühelyen. Ezt a neves mühelyt nem igen fogom ajánlani sekinek....
Nem úgy van, hogy az alkatrészt avultatják és csak bizonyos áron számolják el? nem hiszem, hogy előírják a bontott alkatrészekkel történő javítást. Itt van valami értelmezési probléma.
Az autó bérlés és számla benyújtása reális lehetőség, kérdezz utána, hogy miként működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!