Mi a különbség a felni és a dísztárcsa között?
A felni valamilyen fémből (vas,alu,magnezium es ezek otvozetei)keszult kerék!
A disztarcsa meg egy darab muanyag amit a lemez(vas) felnire pattintasz fel hogy jobban nezzen ki
Az egyik teherviselő elem, a másik meg csak esztétike. Az előbbi elengedhetetlen a működéshez, utóbbi az se baj, ha nincs.
Egyébként a felnire rakod rá a gumit, és a felnit fogatod fel csavarok segítségével a futóműre. A dísztárcsát pedig a felnire tudod rápattintani, hogy szebb legyen. Esetleg annyi funkciója lehet még a dísztárcsának, hogy védi a felni a kavicsoktól, portól, stb.
Könnyűfémfelnikre (alu,magnézium,egyéb ötvözetek) nem is leeht dísztárcsát tenni,mert nicns hová bepattintani.
Dísztárcsát acélfelnikre szoktak rakni, hogy jobban nézzenek ki.
Egy könnyűfém felni már általában alapból is jól néz ki.
Én nekem külön felnin vannak a nyári illetve téli gumik (illetve a pálya Slick-ek is).
Dísztárcsa méretnél általában csak azt szokták megadni, hogy mekkora felnire mennek fel, pl. 15". Nagyon sok gagyi típus van, ami vagy nem, vagy csak úgy megy fel, hogy az ember elhagyja a második kanyar után...
Lehet így is úgy is. Nekem az előző autómnál a felni ugyan az volt, cseréltettem rajta a gumit télen-nyáron.
A mostani autómnál a nyári gumi alufelnin van, a téli pedig acélfelnin dísztárcsával. Így nem kell gumishoz járkálni a csere miatt, csak kicserélem a kereket és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!