Hogyan vegywm észre a parkolóhelyet?
Figyelt kérdés
Hétfőn vizsgázom forgalomból. Akármennyira furcsa, de nekem csak egy nagyobb problémám van, hogy nem veszem észre időben a jó parkolóhelyet. Természetesen akkor, amikor előremenetben kell parkolni. Mit tegyek? Vizsga előtt még vezetek egy órát...2016. szept. 17. 19:54
1/8 A kérdező kommentje:
*vegyem
2016. szept. 17. 19:55
2/8 anonim válasza:
Haladj lassabban? És folyamatosan nézz jobbra balra, így időben kiszúrod a parkolókat. Aztán ha mellé érsz, még lassabban, és van idő konstatálni, hogy elég nagy-e/széles-e a hely. Meg persze ne felejts el indexelni. :) Sok sikert!
3/8 A kérdező kommentje:
Félek, hogy ha túl sokáig haladok túl lassan, akkor beleköt. Ha indexelek, de meggondolom magam, mert nem férnék be, vagy ott áll pl. egy Smart, amit eddig nem láttam, akkor nem buktat meg, hogy "feleslegesen" indexelek? Köszönöm egyébként! :)
2016. szept. 17. 20:23
4/8 anonim válasza:
"furcsa, de nekem csak egy nagyobb problémám van, hogy nem veszem észre időben a jó parkolóhelyet"
Ez így nem igaz. Ez arra vezethető vissza, hogy vagy nem figyelsz eléggé vagy hogy magas a reakcióidőd (vagy mindkettő). Nyugi, ez majd javulni fog. Még ha 50 km/h-val mész is egy parkolóban, akkor is észre kell venned a parkolóhelyet (a jobb oldalon kicsit nehezebb a dolog, oda már lehet vissza kell tolatnod ekkora sebességnél).
Ha pedig bent áll egy Smart, az nem lehet buktatásért indok, bárki belefuthat egy ilyen esetbe. Ha már csak akkor veszed észre, mikor elkezdesz beállni a parkolóhelyre, akkor meg értelemszerűen visszatolatsz és keresel másik helyet.
5/8 anonim válasza:
Tolatásért még nem buktattak meg senkit, nyugodtan tolass akkor vissza. Az, hogy túlfutsz a parkolón, előfordulhat bárkivel. Amúgy értem mire gondolsz, rossz érzés, amikor az 5 méteres Merci mögött azt hiszed, hogy van hely, lassítasz, kirakod az indexet, készülsz, erre ott áll egy Yaris. :D
6/8 A kérdező kommentje:
Igen, a jobb oldallal van a nagyobb baj, főleg ha úgy állnak a kocsik, hogy teljesen kitakarják. Bal oldalt azért észreveszem, jobb oldalra párhuzamosnál is, de merőlegesnél sokszor lemaradtam már a lehetőségről, mert nem vettem észre időben. Szóval ha visszatolatok, az nem probléma? Persze ha átmegyek, nem fogok ilyenekkel szarakodni, ha túl mentem max betolatok. :D Köszönöm mindenkinek!
2016. szept. 18. 13:04
7/8 anonim válasza:
Miért lenne probléma? Gondolom nem a Jókai utcában fognak téged leparkoltatni vizsgán, általában nyugisabb környékeken megy a gyakorlás, vizsgáztatás. Mi értelme lenne bevinni téged egy szívatós helyre, ha eleve nincs ott hely, vagy csak nagyon kevés.
8/8 A kérdező kommentje:
Igaz, hogy másodjára, de sikerült ma! :)
2016. nov. 2. 13:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!