Első autó "ingyen"? Plusz lenne pár kérdésem?
Nemrég kezdtem a kresszt e-learningen. A sulimban van egy oktató, akinek autóiskolája van így őket választottam. Ha októberre levizsgázok kresszből+elsősegílyből akkor kb. decemberre betudnám fejezni a forgalmit? (Persze ha nincs bukás)
Első autó pedig egy Mo.-i Astra G 1.4 benzines vagy egy németországi VW passat B4 2.0 variant lenne az ideálisabb? Az astra barátnőm apjáé, garázsban tartott, teljes vezérmű és kópós alkatrész csere lett rajta. Az olyan 400-430 körül lehetne az enyém+ az átiratás. De bevallom őszintén a passat felé húz a szívem, meg az ingyen az enyém lehetne mert nagybátyám nekem adná. Viszont lenne pár dolog ami az én pénztárcámat terhelné:
-regisztrációs adó (ez nem tudom ez esetben mennyi)
-műszaki
-a jobb oldali első fényszóró plexi betört
-a szállítás
Az autó hibátlan műszaki állapotban van, nincs széthajtva, csak a kérdés, hogy ha németből akarom behozatni akkor az milyen költségekkel járna. Mert arra meg max. 350 ezret szánnék. Annyiból kilehet mindent hozni, hogy az autó részt vehessen a forgalomban? Jah és kb mennyi a fogyasztása? Mert nagybátyám azt mondta városban megeszi a 12őt de havernak az Audi 80asa elmegy 9 literrel is pedig ugyanúgy 2.0es motor.
De amúgy ti milyen autót ajánlanátok fél milláért mindennel együtt (átírás stb)? Az elvárások max 20 éves korig, korrekt fogyasztás (max 8-9 liter) és ne legyen suzuki, daewo vagy francia/olasz autó. Nem megyek bele hogyménemsuzuki. Csak benzines. Köszöntem a válaszokat.
"Igazából nekem csak az 1.4es motorral van bajom, meg nekem picikének tűnik."
Első vasnak nem szerencsés izomautót beszerezni. Főleg nem húszévesen. A fiamnak sem engedtem. Könnyen feltekeredik az ember a fára. Bőven elég az 1.4, aztán pár év múlva, ha úgy ítéled, válthatsz erősebbre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!