Hány berúgástól telik meg az 50 köbcentis Simson karburátora?
Mi van?
A karburátor nem attól telik meg benzinnel, hogy kinyitod a benzincsapot? Megtelik az úszóház, tűszelep elzár, kész. Akár rugdosod akár nem. Ha rugdalod, akkor mindig annyi benzin folyik bele, amennyit az a néhány főtengely-fordulat okozta légáramlás kiszippantott a fúvókákon át.
Én ha berugok, nem megtelik, hanem kiürül... a jó borosüveg.
Én csak találgatni tudok, hogy a kérdező nem a karburátorra gondolhatott hanem a forgattyúsházra.
Mert nyilván ha eredménytelenül sokáig rugdalja az ember, akkor a motorban felhalmozódik a benzin. Ami csak tovább nehezíti az indítást.
Szerintem 20-25 eredménytelen rugás után érdemesebb betolással indítani.
20-25? Nekem ha nem indul 5-6 rúgásra, már gurulok vele. Azért annyira nem szar a Simson, hogy ennyire nehezen induljon, nem Riga, Verhovina, Ural ez....
Ha normális állapotban van persze.
" Azért annyira nem szar a Simson, hogy ennyire nehezen induljon,"
Persze, de jól összerakott motor indítását is el lehet szúrni, aztán lehet vele kínlódni. Pl. nekem egy 150-es veterán MZ-m van nagyon patent, bejáratós blokkal. De megvan az indítási technikája, amit ha nem követek, nem indul az Istennek se.
Gyújtás nélkül szivatóval 1 gyenge rugás, majd gyújtásra téve, szivató nélkül 1 rugás és gyönyörűen indul.
De ha bármilyen, ettől eltérő módon próbálom, nem hajlandó. Olyankor ő húzza énrám a szivatót :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!