Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit tehetek h meg büntetett a...

Ilona78 kérdése:

Mit tehetek h meg büntetett a kozteruletes? és le parkoltuk az autót szembe a forgalommal.

Figyelt kérdés
Tegnap előtt vásároltam egy autót és ne indult be egy irányú utcán indultunk el vissza fel meg fordítottunk mivel úgy könnyebb tolni. Tény h szembe a forgalommal de nem nagy távot tettünk
2016. szept. 11. 20:35
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha megbüntettek akkor sajnos semmit!
2016. szept. 11. 20:37
 2/9 anonim ***** válasza:
Pl befizeted.
2016. szept. 11. 20:37
 3/9 A kérdező kommentje:
Azt valmiert ki töröltem véletlenül. Hogy nem működő autót töltünk be és parkoltuk le.
2016. szept. 11. 20:38
 4/9 anonim ***** válasza:
az tökmindegy.
2016. szept. 11. 20:44
 5/9 anonim ***** válasza:
Megértem hogy az autó hibás volt és úgy könnyebb volt ha szembe forgalommal toltátok be és parkoltatok le vele, de ezt se a közterületest, se a rendőrt nem érdekli, mert nem tudod bizonyítani hogy tényleg hibás az autó, meg amikor odavitted akkor még nyilván jó volt, és utólag is mondhatod azt hogy az autó hibás volt. Még ha lenne rá több tanú akkor is nehéz ezt kimagyarázni. Szembe forgalommal nem parkolunk le. Meg ha az autó hibás akkor az elakadásjelző háromszöget ki kell tenni a hátsó ablakhoz láthatóan, hogy az autó nem ok nélkül lett otthagyva. Én is robbantam már le autóval, igaz nem szembe forgalomba parkoltam le vele de nekem a szerelő srác akit kihívtam hogy nézzen rá, akkor nagy forgalom miatt főleg csúcsidőbe nem bírtuk hazavontatni mert mégis 20 km volt a táv, autó mentőt nem akartunk hívni, a srác helyben nem bírta megcsinálni az autót, ezért is hagytuk ott egy éjszakára és másnap délelőtt 10 óra körül mentünk vissza érte és vontattuk haza.
2016. szept. 11. 20:55
 6/9 anonim ***** válasza:

Egyirányú utcában szemben állni a forgalommal, az az álmoskönyv szerint is jókora büntivel jár..mertugye, mint tuggyuk egyirányú utcában többek között tilos megfordulni...utólag nem tudod bizonyítani, hogy üzemképtelen volt akkor az autód, mert nem is érdekli a hatóságot..szemben állt az autó, oszt jónapot...

nagy esze volt, aki kitalálta, hogy megfordítva könnyebb tolni..fizesse ki a büntit.

2016. szept. 11. 21:07
 7/9 A kérdező kommentje:
De állítólag kamerán látták ezt küldték ki őket. Akkor azt is látni kellet h nem be lett hajtva hanem be lett tolva! !Nagyon sok terfigyelo kamara van. Bizonyítani tudnám h nem működő autó volt. Mondtam is h forduljon meg vele ha sikerül akkor gratulálok neki.Nyilván el ismer h hibáztam de nem akadályozta a forgalmat. Utas vezető nem kap 30.000 Ft csekket.
2016. szept. 11. 21:27
 8/9 anonim ***** válasza:

Fogd már fel, hogy autót tolni és vontatni is csak érvényes jogosítvánnyal szabad. A tolt autót kormányzó emberke ugyanolyan vezető, mint aki a gázt nyomja.

Tolva ugyanolyan szabálysértés menetiránnyal szemben behajtani az elromlott autóval, mint ha rendesen közlekedtél volna!

A sírás ebben az esetben nem érdekel senkit, legfőképp a köztereseket!

2016. szept. 11. 21:50
 9/9 A kérdező kommentje:

Értem. Csak gondoltam h esetleg ez nem lehet -e enyhítő körülmény!!

Köszönöm a válaszokat!

2016. szept. 11. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!