Amerikában miért ennyire más a kamionozás mint itt Európában?
Én is kamionozok, szóval nem laikusként írom, 1 éve csinálom kb de mivel fiatal vagyok ugye a filmeken meg a neten nőttem fel, volt honnan megtapasztalni milyen is A Kamionozás, vagyis az amerikai kamionozás. Amikor elkezdtem itt európában az egészet jött a nagy hideg zuhany és meglepődés. Itt mindenki csak a pénzért csinálja, köpködnek az egészre, és amikor megemlítem hogy én nem a pénz miatt csinálom csak pislognak mint hal a szatyorban.
Amerikában meg ez szinte egy életforma, imádják az egészet, szenvedélyesek (!!), nem a pénz miatt sírnak (inkább a tisztelet hiánya de ez mellékes), ragaszkodnak a manuális váltókhoz, a szinkrongyűrűk nem kellenek nekik stb...
Miért lehet ez, hogy Amerikában még létezik kamionozás, és nem egy személytelen dolog az egész mint itt Európában?
Biztos vagy benne, hogy az amerikai valóság nem teljesen más, mint, amit a filmekből te gondolsz az ottani kamionozásról?
Az USA egész társadalmi felépítésének alapja az üzlet, a biznisz, már az általános iskolákban gazdálkodj okosan stílusban nevelik a gyerekeket.
Sok kamionos ott saját járgánnyal dolgozik, ez az ami Európára nem jellemző, de ott is a pénz mozgatja az embereket, sőt ott az az első, még a család is csak utána következhet.
Én sem tudom elképzelni, hogy valaki szeretetből csinálja.
Milyen már a hétvégét a kamionfülkében tölteni amikor a családod megy a balatonra strandra.
Én hatalmas lúzernek érezném magam.
Talán csinálnám egy rövid ideig (max 1 év) ha rá lennék szorulva a több pénzre. De azt is elveszett időnek érezném.
A kamionozás nem munka hanem odaadod az életed a pénzért.
Nehogy rossz néven vedd, nem vagyunk egyformák de én így gondolom.
Amerikában azért egy kicsit más maga a kamion is, 110-el mehet a pályán, illetve dupla akkora a lakó rész, mint az Európaiban.
Meg itt szűk, gagyi utak vannak, ott meg széles, 4-5-6 sávos utak, picit könnyebb a dolguk.
Sok kamionos filmet nézel, aminek a fele sem igaz.
Ugye beszélsz legalább két nyelvet? Mert itt Európában az az alap(a jobb kamionosok közt) Tiszta a ruhád, tiszta a fülke, ápolt a kocsid, tisztelettudó vagy a zsarukkal, és betartod az előírásokat? A munkát még szóba sem hoztam..
Amúgy, ha nem a pénzért csinálod, akkor miből élsz? (jól)
még valamit...igenis van automata kamion, (ugyan nem Európában, de volt szerencsém egy Kenworth-ban ülni, az volt maga a csoda..mint egy űrhajó)
Ha nézed a kamionos baleseteket is, akkor azt is láthatod, hogy kimondhatatlanul felelőtlen balfácán némelyik..
(nem a Konvoj című film a mérvadó)
hogy miért csinálom? Kapaszkodj meg: mert szeretem :OOOO na ja, pont erről beszéltem, hogy úgy érzem magam mint a tengerimalac a malacok között :D
Amúgy jogos, hogy sokkal nagyobb a fülke, így a komfortérzet is lényegesen jobb lehet. Némelyikben még zuhany is van. De akkor is, ott van valami ... valami más, valami szenvedély, ami itt nincs
Már hogyne lenne olyan ember aki szeret kamionozni? Persze elég sz*r az élet, de amúgy sok embernek nagy élmény terelgetni ezt a nagy vasat, és járni Európát, vagy történetesen az USA-t. Főleg azoknak, akik magányosak, és nem szeretnek szocializálódni.
Amúgy kérdező, neked kicsit torz kép alakult ki az USA-ról: ott is ugyanakkora sofőrhiány van, mint nálunk, ha nem nagyobb. És igenis Európában, sőt, Magyarországon is rengeteg olyan kamionos van, aki imádja a munkáját.
Amerikában persze hogy nagyobbak a kamionok, hiszen minden nagyobb, a személyautók is sokkal nagyobbbak mint nálunk. De az utak is. Az az ország igy volt kitalálva. Most az, hogy ragaszkodnak a szinkronizálatlan kézi váltóikhoz (ami egyébként kegyetlen sz*r), az felfogás kérdése, nem tudom mitől lehet. Ha nem USA-ban vezetnének, ahol 500 km-n keresztül hozzá sem kell nyúlni a váltóhoz, olyanok az utak, hanem itt Európában, ahol 100 km-n keresztül ha nem pályán mész, akkor 1000x is kell váltani, akkor az amerikai sofőr is hamar megutálná azt a váltót.
Hali :)
Én is kamionsofőr leszek, de nem a pénz miatt, hanem mert ezt szeretném csinálni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!