Benzinszűrő csere? Le kell engedni a benzint belőle? Vagy hogy?
Leengedni? Odatehetsz valami edényt, hogy abba folyon ami ki akar jönni, ha így értetted.
De ha elég gyors vagy akkor nem kell, lehuzod a régiről a csövet és rá is dugod az ujra. (kis benzin mindenképp kijön)
30ezres csere a tulzás, a modern dízelekre irnak 60ezret amik 100x kényesebbek az üzemanyagban lévő koszra.
Cseréld 60-anként és akkor precíz voltál.
érdemes 30 ként mert egy szűrő kb. 2-3eft minden kocsihoz igaz van amihez csak 800ft és a szerelő és max 2ezret kér érte.
A szűrő csere meg úgy működik:
-kezi csókolom benzinszűrőt szeretnék cseréltetni.
-hozta a szűrőt v. rendeljünk?
-hoztam/rendeljen.
-értem álljon az aknára vagy beáljunk mi?
-igen.
-parancsoljon kész 2eFt lesz
Persze, kiderült a kérdésből.
Találsz hozzá youtube-on is videót.
De anélkül sem ügy ha egy kicsit is szerelgető típus vagy.
Megnéztem autodata-ban, 60E km a gyári csereperiódusa.
Lehet h. rosszul emlékszem, de az Astránál mindig iszonyúan megszenvedtem azokkal a műanyag klipszekkel (a régi kiszedésénél) amik a benzincsöveket a szűrőre rögzítik.
Viszonylag sok benzin fog kifolyni a régi szűrőből, én úgy csináltam, h. alátettem sok rongyot, és egy félbevágott ásványvizes flakonba buktattam bele a szűrőt, abba nyugodtan ki tudott folyni, azán beletöltöttük a tesóm robogójába :) Az újat meg érdemes gyorsan a helyére tenni, de az nem egy nagy mutatvány (mert a csövekből is csöpög). A folyásirányra figyelj oda, eleve úgy kell az új szűrőt odakészíteni, h. nehogy a nagy kapkodásban fordítva tedd be (mert lehet).
A kényelmes megoldás (ha szerelőhöz hordod olajcserére) h. minden 3-ik v. 5-ik olajcserénél megkéred, hogy cseréljék a benzinszűrőt is. Aknán van a kocsi, tényleg 1 perc neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!