Segítség! Mi a teendő? Összecsúsztam egy másik autóval aminek a hátsó lökhárítója behorpadt picit.
Ma történt az eset. Hirtelen fékezett az illető én pedig későn reagáltam. Így összecsúsztam egy bmw-vel. Mi a teendő? A biztosítós papirokat kitöltöttük, elvileg a biztosító most rendez mindent. Nekem, mint " okozónak" mi a teendőm?
Illetve mennyibe fog nekem kerülni mindez? A biztosításom megugrik , de azon felül még az autó kárát is fizetem? Hogy tovább?
Biztosító fizeti a tiedet,de ezt bevasalják rajtad úgy ,hogy pl a negyedéves nem 16 hanem 20 lesz,persze ez majd lemegy ,de igazából mások,akik nem baleseteznek évet óta és csak fizetik a díját a biztosításnak,ők fizetik.
Kb 15e ft munkadíj és ~20e ft a fényezés amit a biztosító fizet.
A pali intézi ,neked majd küldik,hogy fizetik ,de drágább lesz 3-4e ft-tal .
Neked innen csak annyi dolgod van, hogy a biztosítódnál jelzed hogy kárt okoztál (leadod a kitöltött betétlapot).
Ha a biztosításod rendben, akkor egy filléredbe sem fog kerülni a másik kára.
A bónuszod visszalép két fokozatot - ennyivel kell többet fizetned. ( Kb. 10-15%)
Semmilyen teendőd nincs, megírtátok ami kell, és ezzel a részedet letudtad.
Később elképzelhető, hogy a biztosító küld egy levelet, és felajánlja, hogy nem veti vissza két fokozattal a bónuszodat ha kifizeted a kárt, de azzal se kell foglalkoznod ha a kárérték magasabb, mint a megemelt biztosításod.
Ettől eltekintve neked semmilyen fizetési kötelezettséged nincs.
Köszönöm szépen. Hát reméljük a legjobbakat.. a BMW sajnos eléggé új, kábé öt-hat éves lehet szóval a javíttatást szerintem nem fogom kifizetni, inkább bukom a bónuszomat..
Uaz-Suzuki... hát csak a Suzuki veszíthet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!