Audi a8 2.8 trafó csere mennyi penz?
A trafó csak nem fog úgy bohóckodni.
Benzines Audi v6 motoroknál a hengerszög miatt gyakori a szelepfedél tömítés hibája, ami beengedi az olajat a gyertya furatokba, és össze tudja zárni a trafó áramkörét, gyengébb lesz a szikra is.
Önmagában egy trafó 10 ezer ft körül van, tehát nem egy nagy összeg, szerintem cseréld a szelepdekli tömítésed is.
Ha sokat járt vele így simán ki tudja nyírni a katalizátort is vele, rosszabb esetben a motornak se tesz jót.
Egyszerű hiba, csak hát sok "hozzá értő" veszi meg ezeket ,aztán ha beüt egy kis hiba, már szabadulnak tőle.
Kérdésedből a válaszom: NEM A TE KOCSID AZ A8!
Egy pénztemető, tény szép kocsi, bár én csak RWD -t vennék(s vagy 7er) de az A8 -nál is mint az S és 7er -nél is röpködnek a százezres kiadások!
Első két évben több misit rálocsolhatsz ezekre!
Szerelő vagyok és imádom ezeket a nagy dögöket így tapasztalatból beszélek, olyanok ezek, mint amikor a politikusok "kölcsönből" Ibizán csajoznak. Ők élvezik, de nagyon sok pénzért!
1# a hengerszögnek ehhez semmi köze. Simán csak "olyan élettartamra" tervezték :D
Megoldható lett volna ezer másik kivitelben a tömítés.
Az első öltönyös tulajt még gond nélkül kiszolgálta 100ekm alatt! Fogyasztói társadalom van...
Enyémben 270 ezer km-nél adta meg magát, én addig mentem vele, míg tejesen behalt 2 trafó.
Csak annyit éreztem, hogy mintha gyenge lenne már pár hónapja, aztán egy emelkedőn fél gázzal gyorsítottam, berántott egyet, aztán onnantól remegett a motor, meg villogott a CEL.
Kb 5 centi olaj állt a furatokba, művészet volt kipucolni, tömítés, 6 új gyertya, 2 új trafó, és visszatértek a lovak.
Kedvezménnyel, meg családi háttérrel nekem 30 ezerből megállt ez a hiba, bár ezt szégyellem leírni, mert sokan nem hinnék el, hogy ilyen olcsó.
De egy szerelő 100 ezer alatt rá se néz ezekre.
Pedig nem egy bonyolult szerkezet a 2.8-as sem, az enyém 3000-es az újabb fajta
Koszonom a valaszokat, nem veszem meg az autot.
Udv:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!