Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vezérlésnél csak láncot cserélni?

Vezérlésnél csak láncot cserélni?

Figyelt kérdés

Opel astra G. Vezéeműláncos. Munkatársam azt mondta hogy 100 ezer kmnél lecserélte csak a láncot. Azt azóta benne van még 100 ezer km.

Vélemények?

2016. szept. 6. 18:40
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha a vízpumpát is a lánc hajtja én biza azt is cserélném, ahogy a görgőket is. Ezt szvsz csak így éri meg hosszú távon, de te tudod!
2016. szept. 6. 18:53
 2/9 A kérdező kommentje:

Jameg vízpumpát cserélt.

De lánckerekeket azt nem cserélt.

2016. szept. 6. 20:13
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha nem cseréled a fogaskerekeket az új lánc is gyorsan megnyúlik,mert a fogtávok is megnőttek a régi lánchoz.A görgőket,vízpumpát is ha a lánc hajtja,mint írta az első.
2016. szept. 6. 20:19
 4/9 anonim ***** válasza:
52%
Általában a motor élettartamát kibírják csere nélkül, de ha mégis cserélni kellene, akkor csak szettben, fogaskerekekkel, feszítővel stb.. illik. Csak láncot cserélni, ráadásul 100 ezernél, semmi értelme. Szerintem.
2016. szept. 6. 21:20
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem, vezérlésnél a feszítő görgőt és a vezérműszíjat is cserélik.
2016. szept. 7. 06:39
 6/9 A kérdező kommentje:

Ez láncos motor. Szóval nem tudom hol fut fogaskeréken a lánc. Ebbe lánckeréken fut a lánc!!!

Ez cserélendő dolog ezeken. Nem bírja ki a motor elettartamát.

2016. szept. 7. 17:02
 7/9 anonim ***** válasza:
Elnézést az elírásért, természetesen lánckerékre gondoltam. Több motorral is találkoztam már, amiben pár százezer km ellenére még eredeti lánc volt. Legutóbb egy 400e km futott motort generáloztam, amiben szintén nem volt még cserélve és az új gyári lánccal összehasonlítva, minimálisan volt csak megnyúlva. Az egész szettből csak a műanyag feszítő síneken voltak kopás nyomok, de még azok is bírták volna jócskán. Viszont a dugattyúk + gyűrűk és a csapágyak már szépen elkoptak. Szóval 100e km-nél láncot cserélni felesleges. Nem véletlenül nincs megadva csereintervallum gyárilag sem.
2016. szept. 7. 18:16
 8/9 A kérdező kommentje:
Én is sok motornál hallottam hogy az mennyit kibír. De ehhez a g astrához sok helyen ajánlották a 120-160 ezreket cserére.
2016. szept. 7. 20:24
 9/9 A kérdező kommentje:
Válaszokat kössz.
2016. szept. 7. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!