Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson S51-nek miért van...

Simson S51-nek miért van halk, "vinnyogó" hangja?

Figyelt kérdés
Új az első sebesség fogaskereke, én arra gondolok, olyan vinnyogó hang, amilyet egy Babetta ad ki magából, csak halkabb
2016. szept. 5. 10:29
 1/7 joco5582 ***** válasza:
Én kuplung felőli kis fogaskerékkel jártam így. Állítólag bekopik. De inkább cseréltem egy bontott gyári kitűnő állapotúra.
2016. szept. 5. 13:02
 2/7 A kérdező kommentje:
Erre nem is gondoltam. Azt is cseréltem
2016. szept. 5. 13:04
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha csak egyesben van vinnyogás akkor egyértelmű hogy az új fogaskerék a silány minőségű, de ha mindegyik sebességben csinálja, akkor meg a primer hajtás nem úgy áll ahogy kéne. Megesik ez elég gyakran Simsonnál mikor szét van kapva a blokk. Vagy fordítva raktad vissza a kis fogaskereket a főtengelyre, vagy másképp van hézagolva a kuplungkosár, esetleg a blokkfelek nem ugyanúgy állnak egymáshoz képest mint szétszedés előtt. Nem kell óriási dolgokra gondolni, lehet hogy századmilliméterekről van szó, ettől máris megjelenik a tipikus vonyító hang. Ha így használod semmi baj nem lesz, kicsit halkulni is fog, de el nem múlik. Ha meg akarod szüntetni, akkor új primer hajtásra (kis fogaskerék + kuplungkosár) lesz szükséged.
2016. szept. 5. 13:05
 4/7 A kérdező kommentje:
Forditva is fel lehet tenni azt a fogaskereket?
2016. szept. 5. 21:09
 5/7 joco5582 ***** válasza:

Fel mert szimmetrikus. De a gyárival bárhogy is raknád fel nem lenne gond. Az a baj, hogy az utángyártott fogaskerék fogai nem úgy illeszkednek, mint a jól bejáratott vagy netalán eredeti.

Szerintem az meg gyakorlatilag sose kopik be, mert cementált kemény anyag, és olajkenése is van.

Ha kicsi a büdzsé, szerintem nem kóros dolog. Csak ezért szétszedni nem biztos hogy megéri.

2016. szept. 6. 06:55
 6/7 anonim ***** válasza:
A gyárit sem ildomos fordítva visszatenni, azzal is tud vinnyogni, tapasztaltam, hidd el.
2016. szept. 6. 08:15
 7/7 joco5582 ***** válasza:

Elhiszem és logikus is, hiszen bekopott egy oldalra.

Mindenesetre és csak akkor húznám szét miatta a blokkot, ha nem gond venni egy új szimmering készletet, és van idő szerelgetésre. A főtengely kiegyensúlyozása érzékeny dolog (mióta megmérem indikátorórával és látom is), nem igazán tesz jót neki, ahogy a blokkfeleknek sem, hogy próbálja az ember ilyen állásban olyanban, más fogaskerékkel stb :(

2016. szept. 7. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!