Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ilyen hangos a nyári gumim?

Attila H. kérdése:

Miért ilyen hangos a nyári gumim?

Figyelt kérdés

1998-as évjáratú Toyota Avensis-re (gyári gumi méret 195/60/15)egy eggyel újabb Avensisre való Toyota gyári hibátlan alufelnit vettem ami viszont 16colos nem 15-ös. A rá szerelt nyári gumi 205/55/16 ami kb 50%-os használt.

A átszerelés óta nagyon hangos a kocsi menet közben, pedig nem ér bele a gumi sehol semmibe. A kerék csapágyanak eddig semmi hangja nem volt és most voltam szerelőnél aki átnézte a kocsit és nem mondta h baja lenne a csapágynak.

2016. szept. 3. 22:18
 1/3 anonim ***** válasza:
Nekem is csere után kb. 150 km ig ilyen, susog, suhog. Igaz? Nem tudom mitől van de mész vele kb. 150- et már nem fogod hallani.
2016. szept. 3. 22:45
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Minél szélesebb a gumi, annál hangosabb, ha meg állítólag 50%-os akkor az anyaga is fel lehet keményedve, ami szintén zajosabbá teszi a gördülést.
2016. szept. 4. 08:11
 3/3 anonim ***** válasza:
a gumi csere érett
2016. szept. 5. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!