Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy működik, ha hozatnék ba...

Hogy működik, ha hozatnék ba autót valakivel?

Figyelt kérdés

Sokan felajánlották már, hogy ők tudnak behozni autót, de akkor még annyira nem érdekelt, mert nem voltam autó vásárlás előtt. De most már igen.

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan működik a dolog? Odamegyek és megkérem, hogy "ezt hozza már be nekem"?

Vagy ők választják ki az én izlésem szerint? Fizetni hogyan szoktak? Megveszik először ők és utána kell fizetnem, vagy aláírunk valami papírt, vagy én adom oda a pénzt és csak meg kell bízni?

Azért kérdezem ezt, mert amilyen autót én szeretnék, az nem a párszáz ezres kategória.

Bocsánat ha buta kérdések. Nekem ez még teljesen új.

2016. szept. 2. 02:26
 1/7 A kérdező kommentje:
Mielőtt valaki trollkodni. Igen, külföldről. Bocsánat a helyesírási hibákért. Éjszaka írtam a kérdést.
2016. szept. 2. 02:28
 2/7 anonim ***** válasza:
Odamégy hozzá, hogy kéne egy autó, aztán közösen elkezdtek hirdetéseket keresni és valamelyikre ráböksz, hogy ez kell neked. Odaadod neki a pénzt, kimegy (vagy te is mehetsz vele), behozza, lepapírozza a nevedre és már örülhetsz is neki.
2016. szept. 2. 05:21
 3/7 anonim ***** válasza:

Amit a második ír akkor működik ha haver az ember, vagy nagy értékű, ritkább kocsiról van szó.

Különben elmondod kb mik az elképzelések. Körülnéz, felhatja a forrásait, majd szól neked hogy milyen autók elérhetőek, ha valamelyik megtetszik leírás alapján, akkor behozza, megnézed, ha tetszik megveszed

2016. szept. 2. 07:50
 4/7 veterán vas ***** válasza:

Természetesen, lehet az általad leírt módon is autót hozatni.

Odaadod a pénzt, elmondod mit szeretnél és vársz otthon, a kedvenc fotelodban, felrakott lábakkal.

Ha kedveled a kockázatot, és a zsákbamacskát, akkor ez neked való megoldás.

Mert vagy hoz neked valamit vagy lelép a lóvéval.

Talán olyat kapsz amire gondoltál, talán másfélét. Lehet, hogy kifogástalan lesz, lehet, hogy valami hulladék.

Különben bebiztosíthatod magadat: meghatalmazás, külföldi számlák, nyugták, szervízkönyv, vámárú nyilatkozat, akármi..... ezek mellett is simán átverhetnek.

(én sosem vásárolnék így)

2016. szept. 2. 12:00
 5/7 anonim ***** válasza:

Valószínüleg ismerőseid lehetnek, mások nem mentek volna oda hozzád, hogy "hey, hozok neked egy autót, nem kell?"

Ebben az esetben szépen felkeresed őket, és minden infót megkérdezel. Ugyanis ahány nepper, annyi módszer meg szokás. Sokszor nem sikerül pont olyan autót találni, amilyent keresel.

2016. szept. 2. 13:22
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha valaki FELAJÁNLJA, hogy hoz neked egy autót, illik elgondolkodni, hogy valójában ki is az illető? Népjóléti Intézmény, vagy a Máltai Szeretetszolgálat? Mert ha ezek közül egyiket sem testesíti meg, akkor nem azt fogja nézni, hogy neked jó legyen, hanem azt, hogy ő maga a lehető legjobban jöjjön ki a dologból. Egy használt vas megvásárlása önmagában is nagy lutri, de másra, kívülállóra bízni egyenesen anyagi öngyilkosság.

Tehát keresgélsz a neten. Ha valami reményteljes autóra találsz, tovább keresgélsz, míg 4-5 jobbnál jobb ajánlatra lelsz. Azért kell több, hogy ne ugorj bele felelőtlenül rögtön az első lehetőségbe. Ezeket lelevelezed, és közben keresel egy szerelőt, aki azon a környéken él, vagy aki hajlandó kiutazni veled.

Ha nem pár százezres kategóriáról van szó, érdemes ennyit áldozni rá.

2016. szept. 3. 08:54
 7/7 veterán vas ***** válasza:

Összegezzük: adott egy párszáz vagy párezer kilométernyi távolság az eladótól(aki sosem láttál) aztán ott vannak a nyelvi nehézségek(pl. az ügyintéző nem "úgy" értette), továbbá van egy közvetítő emberke(hívhatjuk kereskedőnek) aztán van egy szállító(aki reklamáció esetén csak annyit mond:ezt küldték) és a többi és a többi.

Ezek az emberek mind szeretnék kivenni a részüket ebből a buliból, hiszen ezért csinálják. Ezzel nincs is baj, de a fölmerült költségeket Neked kell állni. És még ott a rizikó, hogy mit kapsz? Szóval nagyon kényelmes és elegáns ez a "hozatok egy autót kintről", de felettébb kockázatos és drága játék.

2016. szept. 3. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!