VW Golf IV-ba motor választás?
Az első autóm szeretném megvásárolni. Minden képen Golf párti vagyok, csak tanácstalan, hogy milyen motorral legyen ellátva.
Elvárásaim:
- Coupe legyen, 3 ajtós
- 6-7 liternél álljon meg
- Ne legyen lusta! (és nem, nem vagyok száguldózó típus)
Hali!
Ha nem zavar a dízel kerregése,akkor egy 1.9 TDI 110 lovas motort ajánlanék bele! :)
Az még egy jól eltalált vw motor, ami megfelelő szervizeléssel rengeteget bír (akár igényes!! Chippel is:) )
coupe golf jelenleg még nincs piacon.
Neked csak a diesel jöhet szóba, de az meg lusta.
Olyan nincs h jól megy és keveset fogyaszt
Coupe Golf nincs, minden motorral megkapod 3 ajtósban is.
Dízel kell neked, még az 1.6 benzin is kevés lenne neked, ha meg hajtod eszik.
Nekem a korábban említett 110 lóerős, adagolós van (AHF) 120.000 km-t mentem vele. Ebben még nincs PD elem, ami a tévhitekkel ellentétben nem romlik el rendszeresen. De használt autónál benne van a pakliban, hogy cserés lesz. Kettőstömegű mindenképpen van, azt nem tudod megkerülni (90 lóerősben nincs csak). De az sem áll be hetente és van rá kiváltó szett ha mégis. Én így használom: 200 km Budapest és környéke, M0, stb. Kifejezetten dinamikusan vezetve + 200 km autópálya 145-150 km/h, így megáll 6,2-ben a fogyasztása, de könnyedén lemenne 6 alá is. És kifejezetten jól megy, nem lusta stb. Az 1.6 benzines Golfokat körbeautózom vele, magasabb kategóriában idiótáknak lehet meglepetést okozni vele, de nyilván ha reális az erőmérés akkor a több győz.
Gondolom a szokásos típushibákkal gyenge pontokkal tisztában vagy.
Van rá kalkulátor a neten. Teljesítményadó van nem nem motortérfogat utáni
Előző voltam
Nem olyan vészes az adó se rá, még kezdő jogsival sem! És ha belegondolsz,az 1.6-os benzinesbe beletankolnád a különböztetet, de cserébe nem megy sehova,ha meg nyomod neki és pörgeted akkor lesz egy nagyon szép fogyasztásod! :) Én A3-t vettem anno 1.6 benzinnel,mert nem vagyok nagy dízel párti,de megbántam párszor!!
Sok sikert a vételhez! :)
Meg az 1.6 benzin 7liternél nem áll meg esetleg tempomat 90-nél tud ennél kevesebbet enni.
Jó az az 1.9tdi, az évi adó rá meg kb 20e (igaz nekem a 116lovas pd-m van).
Sok sikert hozzá;)
De ne az 500.000es kategóriát vedd, szánj rá legalább 700.000-750.000et
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!