Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan tuningoljak egy aprilia...

Hogyan tuningoljak egy aprilia sr 50?

Figyelt kérdés

Fogok venni egy használt karbis aprilia sr 50 és fel szeretném majd tuningolni de csak alapokat. 50->70 henger sportkipufogó végáttétel. Nem akarom sz@rrá tuningolni csak annyit hogy városban normálisan lehessen vele menni. Városon kivül max 80-90km/h val (utazósebesség kb60km/h). 70es hengerből milyet ajánlanátok márka tipus stb. A lényeg hogy gyorsuljon jól de a fogyasztás ne nagyon változzon. Nem vagyok hozzáértő így le tudnátok írni részletesen hogy mi a teendőm.

Előre is köszönöm

2016. aug. 30. 21:34
 1/5 anonim válasza:
Szerintem ezek a pici 50-es gyári pigi blokkos gépek is úgy mennek mint a nyíl, alaphangon is mennek 70-80 km/h között egyenesben. Viszont ha te mindenképp tuningolt gépet szeretnél akkor számolnod kell azzal, hogy a gép megfog enni hozzávetőlegesen 4 litert 100 km-erenként ami elég sok ahhoz képest, hogy 5 literes a gép tankja. Ha a legegyszerűbb tuningot szeretnéd akkor nincs más dolgod mint meghagyni az 50-es gyári hengert, venni rá egy kisebb tuning kipufogót én a Leo vice TT javaslom, hozzá raksz egy új komplett görgőszettet, és variátort egy jó szíjjal lehetőleg polini vagy malossi, és ha nagyon számít a gyorsítás akkor egy gyorsgázkart javasolnék még. Ha viszont nagyobb, bivaly gépet akarsz akkor mehet bele a hetvenes henger-malossi, polini vagy top, egy új karbi-lehetőleg delorto 21-es, új végáttétel-malossi, polini vagy naraku,új variátor szíjjal-malossi vagy polini és persze új kipufogó-yasuni, polini vagy malossi a jó választás ebben az esetben. A kisebb tuning kb 60-80 ezer forintba kerül a nagy pedig 100-150 ezer forintba kerül átlagosan. Az persze olcsóbb ha használt alkatrészeket szerelsz be. Viszont minden esetben hangoltasd a geped barmilyen mechanikai átalakítás esetében. Remélem tudtam segíteni :)
2016. aug. 30. 23:17
 2/5 anonim ***** válasza:
Először is átnénzém, hogy minden oké e a motorral. Ugyanis ezek gyárilag, semmi tuning nélkül is mennek 70-80-at, ha minden fojtás ki van véve (lehet hogy a tiedben nincs kivéve). Ha mégis tuning, akkor ne feltétlenül furasd nagyobbra a hengert, hanem kipufogó-karburátor-görgők cseréje csodákra képes.
2016. aug. 31. 08:17
 3/5 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszaitokat. összeállítottam egy listát: -stage6 street race öntöttvas hengerszett piaggio lc -stage6 pro replica kipufogó piaggio/gilera -dell'orto porlasztó 19mm piaggio - stage6 sport pro variátor piaggio -stage6 variátor szíj piaggio hosszú új

Esetleg megtudnátok mondani hogy mi a felesleges illetve hogy mi az ami kéne még?

abban tudnátok segíteni hogy milyen hosszú végáttétel kellene?

2016. aug. 31. 10:56
 4/5 anonim válasza:
Egy Stage6 légszűrő szerintem még elférne rajta, így több levegőt kapna a gép és jobban menne. Ha nagyon szeretnél jó gyorsulást akkor még egy gyors gázkar mehet rá. Csak ne felejtsd el hangolni. Használt motornál nézd meg a fékeket és a km óra spirált mert az hamar elszokott szállni. A vásárláshoz pedig az SPD-t vagy az Egümotors-t tudnám ajánlani, ők megbízhatóak és korrektek.
2016. aug. 31. 11:27
 5/5 A kérdező kommentje:
Az egumotors nézegettem ezeket.
2016. aug. 31. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!