Mi történik, ha a 47Cm3 -es mopedemet nem akrom használni két évig és nem akarok az idő alatt biztosítást fizetni?
Ha betonbiztosra akarsz menni, akkor pár száz forintért tértivevényes levélben jelzed a biztosítódnak, hogy akármelyik naptól két éven át a sufniban fog állni a vas, mert külföldre mész, ezért nem áll módodban biztosítani. Kéred ezt vegyék figyelembe, várod válaszukat, melyet előre is köszönsz...stb..stb..
elteszed a papírokat, ha válaszolnak, ha nem, aztán két évig nem foglalkozol vele.
ha újra biztosítod, fogadjunk, hogy a kutya sem fog kérdezősködni.
Legálisan nem tudsz ilyet csinálni, mint amit az első írt. Én már próbáltam. 1 év állás után az újrakötéshez majdnem a motor árát akarták elkérni, mert ki kell fizetni utólag is a fedezetlenségi díjat.
Kérdeztem, hogy nincs-e más megoldás, nem volt. Természetesen nem fizettem, mert az ügyintéző megsúgta, hogy csináljak egy kamu adásvételit, amin én vagyok ismét a vevő és a vásárlás napjával kössek új biztosítást.
#Omlás:
A SMKP-okra nincs fedezetlenségi díj, és a biztosításuk is határozott idejű (egy év), bár küldik a következő éves csekket automatikusan.
Kérdező, ha nem fizeted be a következő évet, akkor megszüntetik a szerződésedet 60 nap után.
Az elegánsabb megoldás, hogy besétálsz a biztosítóhoz, és évfordulóval lemondod a biztosítást. Kismotornál simán megteheted.
A mabisz honlapján a 2016 évre vonatkozóan a segédmotoros kerékpárra nincs fedezetlenségi díj!
Itt minden járműre megtalálható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!