Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi történik, ha a 47Cm3 -es...

Mi történik, ha a 47Cm3 -es mopedemet nem akrom használni két évig és nem akarok az idő alatt biztosítást fizetni?

Figyelt kérdés
Erre a kismotorra nem kell adót fizetni, nincs rendszáma, nem kell vizsgáztatni, nem kell adót fizetni, nincs forgalmi engedélye, nincs motorszáma. Nem kell bejelenteni az önkormányzatnál, hiszen adót sem kell fizetni. Egy rendszámos járműnél utólag is ki kell fizetni - busásan - a meg nem fizetett biztosítást, ha ideiglenesen nem vonom ki a forgalomból, de itt hogyan tudom szüneteltetni, hogyan tudom a forgalomból kivonni?
2016. aug. 30. 16:32
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha betonbiztosra akarsz menni, akkor pár száz forintért tértivevényes levélben jelzed a biztosítódnak, hogy akármelyik naptól két éven át a sufniban fog állni a vas, mert külföldre mész, ezért nem áll módodban biztosítani. Kéred ezt vegyék figyelembe, várod válaszukat, melyet előre is köszönsz...stb..stb..

elteszed a papírokat, ha válaszolnak, ha nem, aztán két évig nem foglalkozol vele.

ha újra biztosítod, fogadjunk, hogy a kutya sem fog kérdezősködni.

2016. aug. 30. 16:54
 2/7 anonim ***** válasza:

Legálisan nem tudsz ilyet csinálni, mint amit az első írt. Én már próbáltam. 1 év állás után az újrakötéshez majdnem a motor árát akarták elkérni, mert ki kell fizetni utólag is a fedezetlenségi díjat.

Kérdeztem, hogy nincs-e más megoldás, nem volt. Természetesen nem fizettem, mert az ügyintéző megsúgta, hogy csináljak egy kamu adásvételit, amin én vagyok ismét a vevő és a vásárlás napjával kössek új biztosítást.

2016. aug. 30. 18:57
 3/7 JohnnyBoy002 ***** válasza:
Nem kell utólag vissza fizetni autónál, tavaly 2 hónapig szüneteltettem a kocsinkat, volt még egy kis idő a biztosítónál ami ki volt fizetve, utólag vissza küldték a postán... utána is forgalomba vissza helyezésnél csak rész összeget kellett fizetni arra a negyedévre.
2016. aug. 30. 19:02
 4/7 anonim ***** válasza:

#Omlás:

A SMKP-okra nincs fedezetlenségi díj, és a biztosításuk is határozott idejű (egy év), bár küldik a következő éves csekket automatikusan.

Kérdező, ha nem fizeted be a következő évet, akkor megszüntetik a szerződésedet 60 nap után.

Az elegánsabb megoldás, hogy besétálsz a biztosítóhoz, és évfordulóval lemondod a biztosítást. Kismotornál simán megteheted.

2016. aug. 30. 21:09
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, szerintem is az a legegyszerűbb, ha lemondom a biztosítást, hiszen ezt a járművet hivatalos eljárással nem is lehet kivonni a forgalomból, de forgalomba helyezésre sincs szükség. Én szeptemberben vettem, a biztosítás évfordulója az adásvételi szerződésen szereplő dátum. Amikor vettem nem is volt biztosítása, de ezzel a biztosító nem foglalkozott. Engem viszont igazoltatott a rendőr, ha nem lett volna biztosítás, biztosan megbüntet.
2016. aug. 31. 05:20
 6/7 A kérdező kommentje:

A mabisz honlapján a 2016 évre vonatkozóan a segédmotoros kerékpárra nincs fedezetlenségi díj!

Itt minden járműre megtalálható.

[link]

2016. aug. 31. 06:05
 7/7 anonim ***** válasza:
Tévedtem, annál jobb :-)
2016. aug. 31. 07:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!