40km/h meg 60km/h és kis kocsik együtt csodára képes, de hogyan?
11#
Én ezt kétféel szemszögből is meg szoktam élni:
1. Én haladok a főóton, jön Balek Béla jobbról, simán kiférne, de ő csak bambul. Az utolsó 150m-en kijön. Nem is lenne baj mert nekem 70 van, így lenne ideje gázt adni annélkül hogy zavarna.
De nam. Ő megy 40-nel. Legalább 5-600 métert. Mire kikerülünk az egyenesbe, vagy ahol épp már lehetne biztonságosan előzni, hirtelen megtalálja a gázt.
2. Főútra kanyarodnánk, előttem áll Töketlen Tamás, és bambul balra az 1 km-re jövő autóra. Mindketten kiférnénk az autó zavarása nélkül. De ő vár. Oszt szoroz, majd amikor eredményre jutott, egy életem egy halálom, megindul. Az autó már közel van. Őt is fékezésre kényszeríti (mintha az a három- vagy nyolcszög alakú tábla pont ezt lenne hivatott elkerülni), nekem meg már sem esélyem sem pofám kimenni. Így várhatom a következő lyukat.
De ide lehetne azt is venni, amikor odaér egy körforgalomhoz, a többi résztvevő még minimum 500 m-re van, de ő megáll és bevárja őket. Talán mert 20 éve ott még kereszteződés volt és másik volt a főút? Ilyent is láttam. Vagy egyszerűen csak jól körbe akar nézni, hogy nem jön-e valami véletlenül balról?
Amúgy meg próbáltátok már 450 kilóval a Swiftet? Szinte meghal még 60-nál is. Pici olcsó autó nekünk csóróknak.
Családba nekünk alap szabály, hogy ha többen vagyunk a kocsiba lassan megyünk. én 80-al szoktam. Anyu Apu 60, mindig rájuk szólok és még én vagyok lecseszve.
Ha egyedül megyek az én Swiftemmel 60-as táblánál is 80 90-es nél 105, a traffi miatt. De ahol tudom ,hogy nincs mérés ott rálépek jobban. De ha ezeket elmesélem akkor otthon felelőtlen vagyok...
Emígy ha a fogyasztás jön szóba, 60-nál pont, hogy sokat akár 6 litert is megeszik, apué, jó mondjuk akkor klímázik. Nekem nincs klímám ( nem is bírom a klímát mert irritál ) én 5 literrel elmegyek 130 kilómétert. Az nem tudom jó- e de nem lényeg.
Nekünk is volt WagonR,ugyanazzal a motorral mint a Swift,csak alapból 200kg-val nehezebb is.
Rendszeresen jártunk vele autópályán 3-4en,sok csomaggal,és nem volt gond neki a 150 sem.
Az megint más kérdés hogy nem a legmegnyugtatóbb egy ilyen autóval 150-t menni,de a 60 az teljesen abszurd.
"Nekem nincs klímám ( nem is bírom a klímát mert irritál ) én 5 literrel elmegyek 130 kilómétert. Az nem tudom jó- e de nem lényeg."
Az 3,8 l/100km-es fogyasztás. Egy szívó benzines motortól miért is ne...? ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!