Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az új autómat a vételtől...

Az új autómat a vételtől számítva mennyi ideig kell a nevemre íratni? Van valami határidő?

Figyelt kérdés
Csak azért kérdem, mert úgy tudom, hogy átíratás előtt kell eredetiségvizsgát is csináltatni, amihez az autónak személyesen ott kell lennie. Csak az a helyzet, hogy miután hazajöttem és egy jó hosszú próbakör után beálltam, másnap reggel nem indult be a kocsi... Mindenki azt mondta, hogy az akksi kezdi megadni magát. Tegnap reggel kivettem és betettem a garázsba tölteni. Ma kipróbálom, hogy működik-e. Állítólag ha valamennyi még megy bele és beindul a motor, akkor valóban az akksi szarakodott. De ha mondjuk komolyabb probléma, mondjuk önindító, akkor nem tudom, mikor fogok kiállni a kocsival a kertből. Mivel a szerelő szabadságon van, akihez mindig vittem az előző autómat. Így pedig még 1-2 hétig biztos nem íratom át. Kivéve persze akkor, ha csak egy sima akksi csere lesz a dologból.
2016. aug. 27. 07:29
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
De az okmányirodába akkor mit viszek a kötelező biztosítás bizonyítékául, ha előtte neten bűvészkedek vele?
2016. aug. 27. 10:29
 12/15 A kérdező kommentje:
Mert ha mondjuk 2 hét után küldik a szerződést, akkor ha azt kéne vinni az okmányba, akkor simán kicsúszok a 15 naptári napból, ami az átíratást illeti.
2016. aug. 27. 10:30
 13/15 Koaxk Ábel ***** válasza:
100%

Ha a neten kötöd a biztosítást, egyből lesz egy digitális példányod a szerződésből amit le tudsz tölteni és ki tudod nyomtatni!

Ezzel tudod igazolni a rendőrnek is, hogy kezdeményezted a biztosítás megkötését, nyilván a csekkre várni kell, de addig is tudod használni a kocsit ezzel a papírral!

Bár már vagy 2 éve nem vettem kocsit, így kicsit megfakultak az emlékek, de úgy emlékszem az okmányirodában csak az adásvételit és az eredetiségvizsgát kérik, de ha kell az a biztosítási papír amiről előbb beszéltem, az ott is hiteles lesz.

2016. aug. 27. 11:10
 14/15 A kérdező kommentje:

Igen, e-mailben kaptam is a a megkötésről valami dokumentumokat, viszont az a gáz, hogy itthon nem tudok nyomtatni. :( Megkérdni se nagyon tudok senkit az ismerősök/szomszédok közül. Ha a rendőr esetleg megállít, az gondolom nem elég neki, ha odaadok neki egy pendrive-ot, hogy tessék, ezen van a biztosítás. :D

Amúgy az én emlékeim tiszták, mert én ugyan régebben "vettem" kocsit, 2013-ban, de gondolom a folyamat nem változott. Az okmányirodába bementem, de akkor még nem tudtam, hogy kell előtte kötelezőt kötni, ezt akkor ott tudtam meg. Vissza kellett menni egy biztosítóshoz, megkötni, majd úgy vissza az okmányirodába. Előbb pedig azért írtam idézőjelet, mert a kocsit az elhunyt édesapámtól örököltem egyetlen örökösként és ebben az esetben elég volt csak a biztosítás megkötése, eredetiségvizsga nem kellett. Az "új" autót viszont valóban vettem, így eredetiségvizsga + biztosítás is kell az okmányirodába. Csak kinyomtatni sajnos sehogy nem tudom, habár lehet, hogy az okmányirodában ezt megoldják nekem.

2016. aug. 28. 01:02
 15/15 A kérdező kommentje:
Ez amúgy nem csekkes fizetés lesz, hanem szerepel egy számlaszám és elvileg akkor oda kéne majd elutalnom az Allianznak.
2016. aug. 28. 01:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!