Tényleg baj, ha jobban szeretem a dízelest, mint a benzines autókat?
Kb. 1 hónapja van jogsim. Vezettem a napokban benzines autót. Ez volt az első, mivel dízelesen tanultam.
Sokszor lefulladtam vele, és nem is vezettem olyan jól rajta.
Viszont, ha kezembe adnak egy dízelest, akkor nagyon jól eltudom vezetni.
Egyik családtagom ült mellettem vezetés közben a benzinesen, és hiába mondtam neki, hogy egyszerűbb lenne, ha először kimennék valahova gyakorolni az elindulást, hogy mondjuk ne fulladjak le. De ő azt mondta, hogy menjek forgalomba és úgy gyakoroljak.
Ő szerinte a dízeles meg a benzines között semmi különbség nincs, és ráadásul normálisan nem is bírta elmagyarázni nekem, hogy miként induljak el vele.
És sokszor próbál rábeszélni, hogy benzines sokkal jobb, mint a dízel. De szerintem a dízel jobb, mint a benzines, mert csak azon tanultam vezetni, és abban van rutinom. Benzinesen még nem is tudok nap, mint nap gyakorolni, mert csak neki van autója, és ő nem él velünk. Így nagyon rossz érzés, ha lebasz, miért fulladok le vele.
Bocsi, hogy így panaszkodok nektek, de muszáj volt valakinek elmondanom, hogy megnyugodjak, és tényleg érdekelne, hogy miért baj az, hogy én a dízelt jobban szeretem, mert a családtagom folyamatosan a benzines autóra akar rábeszélni engem, hogy azt vegyek.
Apa, ha egyszer veszel egy saját benzinest és egy hét múlva még nem tudsz vele tisztességesen elindulni, akkor add le a jogosítványod és maradj a biciklinél.
Túlmisztifikálod a dolgot.
ha meg akarod tanulni mi a gond ??
eleve ha a benzinessel lefulladsz rosszul csinálod, csak szerencsére olyan diesel autók kerültek alád amik ezt jobban tolerálták, de ott is az ilyen leugrálok a kuplungról játék a kettőstömegű lendkerekek korában költséges tud lenni :)
Na szóval a kuplung:
tengelykapcsoló a neve, 2 tárcsa egymáson, ha összeszorítjuk zár indul az autó, ha szétnyitjuk tehát kinyomjuk a pedált akkor szétválasztódnak és nem megy..
De van még egy helyzet, amikor összeérintjük de nem szoritjuk ez féluton van valahol, ezt kellene megtanulnod..
A dolog nagyon egyszeru, benzinessel és diesellel egyaránt tanulhatsz.. Állsz a piros lámpánál és engeded fel a kuplung pedált lassan , közben nyomod a féket..
Egyszercsak érezni fogod a motor lassul, tehát fogni kezd. ez a fogáspont.. Semmi baja se lesz, nyomd ki ujra megint találd el ezt a pontot..
ha már ezzel ügyes vagy, akkor a benzinessel eljátszva megleled ezt a pontot, ilyenkor kis gázadás, nem kell beletaposni, de majd ráérzel és engeded el a kuplungot..
Ezt kellene megtanulni, sok ész nem kell hozzá.
Remélhetőleg már csak max mosolygás van visszagondolva, hiszen jópár év eltelt azóta! :)
Azt viszont az idetevedőknek megjegyezném, hogy barmin is tanult valaki, egyszerűen kis türelemmel, némi gyakorlással mind a benzines, mind a dízel autót fogja tudni nagyjából jól vezetni! Nem félni meg sipákolni kell, hanem utánanézni a dolgoknak és gyakorolni amennyiben szűkséges!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!