Volkwagen Golf 3 (benzin) fenntartása drága?
Autóvásárlás elött állok és sokat keresgéltem, hogy milyen autót vegyek. Megtetszett a 3-as golf és ezen az oldalon is írták, hogy olcsó fenntartani, nem eszik sokat.
Viszont sehol nem találtam az alkatrészek áraira kérdést. Itthon a szüleim nem akarják, hogy Volkswagent vegyek, mert szerintük drága hozzá az alkatrész. Azt akarják, hogy suzuki swiftet vegyek, mert első autónak olcsó és jó. Gondolom, hogy a suzukik alkatrészeinek az árával nyilván nem fogja felvenni a versenyt, de mégis mennyi az annyi.
Sokan mondták, hogy olcsó fenntartani, de mennyivel lehet drágább mint egy suzuki? Köszönöm, hogy elolvastad és meginkább ha válaszolsz is rá.
Igen, a klasszik urban legend.
Nyilván a VW alkatrész egy kicsit drágább.
De ennyi idős autónál nem az fogja meghatározni mennyit költesz rá, hogy darabra mennyi az alkatrész, hanem, hogy milyen a kocsi előélete mennyire van széttaposva.
Én Golf III helyett Astra G-ben gondolkoznék, de még inkább raknék hozzá egy kicsit, és jobban felszerelt Astra G-t, Golf IV-t nézegetnék. Hidd el nagyon sokat számít az a modellváltás, klasszisokkal jobb autó
Es a golf 3-asbol megis melyik?egy sima 1.4 vagy mondjuk egy vr6??egyebkent en a helyedben nem vennék ilyen autot....a legfiatalabb is huszonix éves,legnagyobb részük mára a belét a földön maga után húzó rozsdatelep!A kis benzinesek nem mennek sehova cserébe viszont fogyasztanak!
Az alkatrész árakról meg annyit,hogy ott van a bardi auto/unix/láng stb alkatreszbolt webshopja,keress ra arra ami erdekel azt rögtön ktt lesz az ára!
Azért írtam, hogy Golf IV-t vegyél, mert nagyon nagy a minőségi ugrás. Nem rossz autó a Golf III, de tényleg nagyon öreg. Ki van lakatolva persze (kérdés milyen minőségben) de öregszik, apró cseprő gondok egyre gyakrabban jönnek elő, stb stb. Persze a Golf IV drágább is, nem véletlenül, nagyon jól eltalált konstrukció.
Egyébként gondolkozz el esetleg a Fabia-n is.
Nem is 10 éves autot kell venni meg hitelre......de en a helyedben akkor néznék inkabb swiftet,de minden képpen valami fiatalabbat!
Az meg hogy ki lett lakatolva(mar ha ki lett és nem csak 1 centi vastag gitt réteg lett ráhúzva a lyukas lemezre)önmagaban nem jelent semmit!Ezekbe mar sajnos benne van a rozsda!Foltozgathatod itt meg minden,de egy szó mint száz ezekkel a régi gépekkel a legnagyobb gond,hogy ha megcsináld az elejet szethullik a hatulja,mire megcsinalod a hatuljat szethullik az eleje.......
Igen, igen! Értem mit mondasz és fontolóra veszem. Talán igazad van a rozsda és rohadás terén. Nekünk van egy swiftunk és eléggé rohadt az alja persze lekezeltük. Kilemezeltük és lekentük alvázvédővel. Remélem ez utal arra, hogy nem szarnám le az autót.
Ez a glettes téma is nagyom zavarna, igazat adok neked. De mi rendesen megnézzük az autókat...mégha a vevőnek nem is tetszik. Befekszünk alá, megkeressük a motorszámot és egyéb dolgok. Persze lehet ezt mindenki megteszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!