Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit gondoltok a Skoda Favoritr...

Mit gondoltok a Skoda Favoritról? Megállná a helyét a mindennapokban?

Figyelt kérdés
Egy kollégámnak Skoda Feliciája van már nagyon régóta, nagyon leharcolt állapotban van mégis megy mint a golyó. Nos nekem a Favorit nagyon tetszik, odáig vagyok a régebbi autókért. Szerintetek megállná a helyét manapság? Köszönöm előre is a válaszokat.
2016. aug. 16. 06:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Megállni megállná, de a rozsdával küzdeni fogsz.
2016. aug. 16. 07:49
 2/13 anonim ***** válasza:
Valamiért a felicia és a favorit kifejezetten hajlamos rozsdásodni. Egyébként ha megbízható kisautót keresel akkor a feliciát csak ajánlani tudom. A favorit szerintem túl régi, sokkal nehezebb alkatrészt kapni hozzá és valljuk be a két modell között nagyon sok fejlődés ment végbe. A környezetvédelmi besorolása is jobb a feliciának, ami azért nem mindegy, főleg ha külföldről akarod behozni. Ha komolyabb célokra, hosszabb utakra vagy utánfutózásra nem szeretnéd használni akkor megállja a helyét még ma is.
2016. aug. 16. 08:58
 3/13 Johnny Bravo ***** válasza:
Favoritot mindennapi hasznalatra nem ajanlanek!Eleve alig van vasarlasra alkalmas példány,es nagyon eljart mar felette az idő!Ilyet max hobbi autonak vegyel,vagy ha a bütykölés a fétised!
2016. aug. 16. 09:00
 4/13 A kérdező kommentje:
A Favorit nekem ont azért tetszik mert régi, imádom az ilyen szögletes csapotthátuakat, első autónak lenne egyébként.
2016. aug. 16. 12:12
 5/13 Johnny Bravo ***** válasza:
Rendben van!Felfogtuk hogy neked az nagyon tetszik!Csak te meg azt fogd mar fel,hogy ilyet csak akkor vegyél,főleg első autónak ha a hobbid az orális szex!!
2016. aug. 16. 12:28
 6/13 anonim ***** válasza:
Hiába tetszik, attól még rossz választás első autónak. Nagyon idős, lehetetlen kifogni jó állapotú darabot. Ahhoz, hogy műszakira vigyed, szinte biztos, hogy el kell vinni karosszérialakatoshoz. Mivel idős és sokat futott járművekről van szó, a gyakori műszaki meghibásodás borítékolva van. Szinte biztos, hogy mindig elromlik valami, alkatrészt pedig kihívás szerezni hozzá. A környezetvédelmi besorolása miatt bármikor mondhatja a kormány vagy az EU, hogy nem használhatod többet. elég ha szigorítják a műszaki vizsgán előírt káros anyag kibocsájtást. Hobbiból, szerelemből érdemes vele foglalkozni, hiszen hamarosan elérik azt a kort, hogy akár OT rendszámot kaphatnak ezek a csodák. A legnagyobb jóindulatból mondom ezeket. Inkább vegyél egy 2000-res évjáratú autót elsőnek és megkíméled az idegrendszeredet.
2016. aug. 16. 15:00
 7/13 A kérdező kommentje:
Uccsó előtti, a bunkózással fordulj a családtagjaidhoz, itt nincs szükség rá. A többieknek köszönöm a tanácsokat. Milyen autót ajánlanátok ami átírással és újbelépő kötelezővel meglehet kb 200-210 ezerből? Nagy kritériumom, hogy csapott hátú legyen. A Suzuki Swift kizárva, Felicián gondolkodom még, az valamivel fiatalabb a favoritnál. Esetleg Peugeot 205?
2016. aug. 16. 17:44
 8/13 Johnny Bravo ***** válasza:
Az előző valaszomban semmi bunkó dolog nem volt!Maximum nyers volt,hogy megóvd magad mindenféle ócska lomtól!De latom rajtad nem nagyon lehet segíteni!Főleg hogy nem a realitás mozogsz!olyan kocsit,ami 200-ból meg van papirmunkaval mindennel?!?!Na ne röhögtess....ennyiert inkabb biciklit vegyel!Abbol mar egesz jot kapsz ezert az összegért!Es meg mielőtt megint lebunkoznal nezzel mar szét a neten mit lehet kapni 150-ért!!!Mert az autónak max ennyiből ki kell jönni,mert csak a papirmunka lesz vagy 50ezer!
2016. aug. 16. 18:21
 9/13 A kérdező kommentje:
Úgylátom neked csak a leszólás megy. Nem egy kitudja milyen fsza autó kell nekem.. Tisztába vagyok azzal, hogy nem kapok tökéletes autót még úgy sem, hogy csak az autóra megy el a 200. Nekem egy olyan autó kell, ami használható. Bátyám 150-ért vett egy Polo-t, aminek annyi volt a hibája, hogy ki kellett cserélni a csomagtartó kilincsét, a termosztátot és a kuplungot mert csúszott, és ennyi volt a hibája, jelenleg semmi hibája nincs. Akkor ő vagy nagyon szerencsés volt, vagy akadnak normális autók ilyen áron. Egyébként Favoritot is találtam nagyon jó állapotban, és teljesen üzemképesen műszakival, mindennel együtt (autókereskedésben hirdetik). Sőt még alkatrészeket is lazán találtam hozzá, körülnéztem. 3 évre kell autó, utána természetesen cserélem mert akkor többet rá tudok szánni.
2016. aug. 16. 18:42
 10/13 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy ez nagyon kevés pénz még akkor is, ha csak autót akarsz venni és lenne pénzed külön a papírokra. Egyébként én magyar használt autót nem vennék, kevés a tényleg jó állapotú. Mindegyik kereskedésben gyönyörűen políroznak, meg jól megfeszítik a cserére szoruló szíjakat, de az első 100 km után rájössz, hogy átvertek.

Szerintem a felícia nem rossz választás ha kevés pénzből akarsz kijönni. Itt van rögtön egy, amit érdemes lenne megnézni: [link]

Elhozod 80-ért, 30-ból megcsinálja a karosszérialakatos, 10-ből otthon lecseréled az olajat. Eddig 120-nál vagy ha nincs egyéb hiba. Ezután beballagsz a navhoz, elmész a vámudvarba ahol megnézik és mondanak egy nagy számot amit egyből kiperkálsz. Ez a regadó és a vagyonszerzési illeték. Csak ezután viheted műszaki vizsgára és az NKH-hoz.

Regisztrációs adó: 43000

Vagyonszerzési illeték: 22500

Műszaki vizsga: 17000

Egyedi forgalomba helyezés: 23000

Rendszámtáblák: 8500

Érvényesítő matrica: 600

Forgalmi+törzskönyv: 12000

Ha mindezt nem szeretnéd végigcsinálni akkor fizetsz jutalékot egy ezzel foglalkozó neppernek aki P rendszámmal elviszi mindenhová és megspóroltad az autómentő díját.

Ha ezt mind kinyögted már süvíthetsz is az autóddal. Szerintem ez nem sokkal lépi túl a keretedet.

2016. aug. 16. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!