Hogyan zajlik az e-autópálya matrica vásárlása?
Horvátországba szeretnénk menni Nyíregyházáról kocsival, de sajnos nem tudom hogyan is működik ez az e-matrica vásárlása. Tehát az lenne a kérdésem, hogyha veszek egy 10 napos e-matricát az érvényes Magyarország egész területére?
Vagy ha nem akkor tudna valaki valamilyen tanácsot adni, hogy hogyan tudom megtervezni útvonalat úgy, hogy minden esedékes matrica vásárlás fel legyen nekem tüntetve (pl hol kell vásárolnom újat stb.) ?
A legtöbb benzinkúton vásárolhatsz e-matricát.Megadod a rendszámot - ellenőrizd le, hogy jól írták-e ! -, a kategóriát ( D1 - ez a személyautó ) és az időtartamot ( 1 hetes - ez a 10 napos ), majd fizetsz.
A 10 napos országosan érvényes minden díjköteles úton.
A horvátországi matrica-rendszert nem ismerem.
Ahogy felettem írták. Annyit még, hogy Horvátországban kapusrendszer van, tehát odaérsz a kapuhoz nyomod a gombot és kapsz egy papírt majd a következő kapunál/lehajtónál odaadod a papírt és fizetsz a megtett út hossza illetve a gépjármú kategória alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!