Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hosszbordás szíj feszítő...

Hosszbordás szíj feszítő görgő gond? Mennyire gáz?

Figyelt kérdés

Pár hónappal ezelőtt felvillant 1x 2x hazafele egy útszakaszon a stop felirat. Félreálltam, de semmi. Hazajöttem, aggódtam, és ennyi. Nem jöttem rá mi a gond.

Tegnap pontosan ugyanazon az útszakaszon, szinte ugyanott megint elkezdett felvillani többször is, egy-egy pillanatra. Félreálltam, hallottam valami furcsa zörgő szerű hangot elölről, de abba is maradt és ennyi.

Hazajöttem és itthon a parkolóban tesztelgettem, beindítottam, leállítottam. Előjött rendesen a hang. 1x 2x még a stop is felvillant itt is.

Az interneten találtam egy videót, nah ugyanilyen a hang nálam is.

https://www.youtube.com/watch?v=1N7KDFkIJWg

Eddig beszéltem 2 emberrel, mindkettőnek ugyanilyen baja volt, a feszító görgők voltak szarok. Mind a ketten azt mondták, hogy nem SOS a gond, mehetek még vele.

Most tudom megrendelni az alkatrészt és valszeg egy hónap múlva tudom beszereltetni, legalábbis ha nem SOS a para tleg, illetve mennem is kell vele.

Amúgy tegnap jó nagy eső is volt, az is bekavarhatott.

A stop felvillanásra eddig azt a magyarázatot tudtuk kitalálni, hogy egy pillanatra megcsúszik a szíj és akkor a szervó vagy a vízpumpa egy nagyon kicsi időre kihagy amit észlel az elektronika.

szerintetek?

a kocsi:

renault laguna 1.9 dci

2016. aug. 11. 09:57
 1/2 anonim válasza:
Valószínűleg még nem nagy a gond de jobb ha kicserélteted azokat az ékszíjfeszítőket mert lehet belőle negyobb gond is
2016. aug. 12. 09:13
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi, tegnap kicseréltettem a teljes szettet, vezető/feszítő görgőket (feszítővel együtt) és a szíjat is.

Meglátjuk mi lesz vele a jövőben. Azóta nem csinálta amúgy.

A vezetőgörgő ránézésre eléggé szar állapotban volt.

2016. szept. 11. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!